760-szor bliccelt a vonaton, felmentette a bíróság

közlekedés
2019 október 24., 11:32
comments 230

Felmentette a Budapest Környéki Törvényszék a csalás vádja alól azt a férfit, aki legalább 760-szor bliccelt a vonaton. A bírói gyakorlat szerint ugyanis a bliccelés nem bűncselekmény, csak

a MÁV személyszállítási üzletszabályzatában írt feltételek megszegése, ami polgári jogi kategória.A férfi 2011 szeptembere és 2016 augusztusa között legalább 760-szor utazott jegy nélkül a Nagykáta-Budapest vasútvonalon. Ez idő alatt a MÁV-nak 870 ezer forint, a pótdíjakkal együtt 11 millió forint kárt okozott.

A MÁV jegyvizsgálói már jól ismerték őt, tudták, hogy nincs jegye. Minden alkalommal, amikor elkapták, készségesen együttműködött, kitöltötte és aláírta a dokumentumokat, vállalva, hogy később a jegy árát és a bírságot is kifizeti, de ez soha nem történt meg. A törvényszék szerint ha valaki közreműködik az úgynevezett utasleadási lap kiállításában, akkor nem lehet leszállítani.

A férfit korábban már elítélték jelentős kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás miatt, a büntetés végrehajtását felfüggesztették. A bliccelést a büntetések felfüggesztésének hatálya alatt követte el. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt