Az LMP eltörölte a politikusait sújtó szankciókat, így akár társelnököt is választhatnak maguknak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A tavalyi országgyűlési választások után annyi LMP-s politikust büntetett meg a párt etikai bizottsága, hogy jóformán nem maradt ember, aki elindulhatott volna női társelnöknek. Emiatt júliusban nem is választottak senkit erre a tisztségre, azóta egyedül Kendernay János vezeti a pártot. 

Schmuck Erzsébet és Ungár PéterFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Csütörtökön viszont bejelentette az LMP, hogy az etikai bizottság most

eltörölte a szankciókat, így a november 23-i tisztújtáson akár Schmuck Erzsébet is elindulhat a társelnökségért.Az LMP etikai bizottsága tavaly kilenc politikust büntetett meg, mert a párt kongresszusi határozatával ellentétesen részt vettek képviselőjelöltek visszaléptetésében vagy maguk léptek vissza. 

Schmuckon kívül tavaly hat másik politikust tiltottak el pártbeli pozíciók betöltésétől, köztük az akkor társelnök Szél Bernadettet is. Szél - hasonlóan a másik korábbi társelnökhöz, Hadházy Ákoshoz - azóta ki is lépett a pártból. A döntés miatt többen bírósághoz fordultak, amely kimondta: a határozatok nem voltak összhangban a párt alapszabályával. Az etikai bizottság ezért most felülvizsgálta mindazokat a határozatokat, amelyeket bíróság nem mérlegelt.  

Schmuck Erzsébet esetében megállapították, hogy a korábbi határozat alapszabályt sértett, de eltekintenek az Ungár Péterre kiszabott szankcióktól is. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.