Az LMP eltörölte a politikusait sújtó szankciókat, így akár társelnököt is választhatnak maguknak

A tavalyi országgyűlési választások után annyi LMP-s politikust büntetett meg a párt etikai bizottsága, hogy jóformán nem maradt ember, aki elindulhatott volna női társelnöknek. Emiatt júliusban nem is választottak senkit erre a tisztségre, azóta egyedül Kendernay János vezeti a pártot. 

Schmuck Erzsébet és Ungár PéterFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Csütörtökön viszont bejelentette az LMP, hogy az etikai bizottság most

eltörölte a szankciókat, így a november 23-i tisztújtáson akár Schmuck Erzsébet is elindulhat a társelnökségért.Az LMP etikai bizottsága tavaly kilenc politikust büntetett meg, mert a párt kongresszusi határozatával ellentétesen részt vettek képviselőjelöltek visszaléptetésében vagy maguk léptek vissza. 

Schmuckon kívül tavaly hat másik politikust tiltottak el pártbeli pozíciók betöltésétől, köztük az akkor társelnök Szél Bernadettet is. Szél - hasonlóan a másik korábbi társelnökhöz, Hadházy Ákoshoz - azóta ki is lépett a pártból. A döntés miatt többen bírósághoz fordultak, amely kimondta: a határozatok nem voltak összhangban a párt alapszabályával. Az etikai bizottság ezért most felülvizsgálta mindazokat a határozatokat, amelyeket bíróság nem mérlegelt.  

Schmuck Erzsébet esetében megállapították, hogy a korábbi határozat alapszabályt sértett, de eltekintenek az Ungár Péterre kiszabott szankcióktól is. (MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.