Nagy Blanka Kövér Lászlónak: Most már mi mondhatjuk Önöknek, térdre csuhások!

A Hvg hasábjain válaszolt Nagy Blanka kecskeméti iskolás Kövér László házelnöknek, aki egy, a közszolgálati egyetemen tartott beszélgetésen idézte fel Nagy tavaly decemberi, országos hatást kiváltó politikai beszédét. 

A házelnök szerint Nagyot „a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle.”

Az azóta a Momentum soraiba lépett Nagy Blanka ezért tollat ragadott, és „a holnapi államelmélet-órára” készülés helyett megírta levelét Kövérnek. Levele elején a korai Fidesz és a manapság tiltakozó diákok között húz párhuzamot

„Anno pár srác az egyetemről felszólalt az akkori elnyomó rezsim ellen, néhány fiatal mert nemet mondani. Merte azt mondani, hogy »térdre csuhások«. (...) Ma már ezek a fiatalemberek azok, akik ellen nekem és a kortársaimnak kell fellépnünk, mert azt érezzük, hogy maguk megkeserítik a jövőnket, ellehetetlenítenek minket azáltal, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Kizárják a generációmat azokból a döntésekből, amik minket érintenek igazán. (...) Tudja, kedves házelnök úr, ma már az én generációm mondja azt maguknak, hogy »térdre csuhások«. Maguk már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz.”

Nagy később leírja, nem Fidesz-ellenes, és nemrégiben beszélgetett egy fideszessel, akivel sok mindenben egyet tudtak érteni.

„Legfőképp abban, hogy elegünk van abból, hogy nincs párbeszéd, hogy mi nem szólhatunk bele a jövőnkbe, elegünk van abból, hogy ma a politika inkább civakodás, mintsem logikus érvek által felépített diskurzus.”

Nagy részletesen leírja, hogy ezt a mai Fidesz már nem képes megtenni, és eljutott odáig, hogy „engem 19 évesen jobban érdekel az emberek jövője, az emberek jóléte, mint magukat bőven 50 felett, és ez nem a korról szól, hanem az emberségről.”

Levelét végül azzal zárja, hogy ő és generációja továbbra is nyitott a párbeszédre.

„Én a párbeszéd híve vagyok. És önök? Mi szívesen tárgyalunk magukkal. És önök szívesen tárgyalnának a generációmmal? Ha igen, akkor kerítsenek rá alkalmat. Üdvözlettel: Nagy Blanka”

Nagy Blanka a Momentum színeiben indult a Kiskunfélegyházi képviselőválasztáson az októberi helyhatósági megmérettetésen, de nem szerzett mandátumot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.