A szélsőjobbos támadás után kiállt az Auróra mellett az amerikai nagykövet

2019 október 25., péntek 14:14
154

Az Auróra közösségi központ, a Háttér Társaság és a Budapest Pride vezetőivel tárgyalt pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövete. David Cornstein és Marc Dillard követtanácsos Schönberger Ádámmal, Dombos Tamással, és Radványi Viktóriával azért találkozott, hogy

"megismerkedjenek azzal a fontos munkával, amelyet a magyarországi LMBT közösség és a civil társadalom támogatása érdekében végeznek."

A nagykövetség Facebook-posztjában közölte:

"Ma, mint minden egyes nap, határozottan kiállunk minden ember méltósága és egyenlősége mellett, függetlenül szexuális irányultságuktól vagy nemi identitásuktól. Továbbá kiállunk a civil szervezetek azon joga mellett, hogy biztonságos környezetben, külső támadástól való félelem nélkül, jogaik teljeskörű tiszteletben tartása mellett végezhessék munkájukat."

Az Aurórát október 23-án támadta meg a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali csoport: mivel a hely zárva volt, 

leszedték a bejáratnál logó szivárványos zászlót, és felgyújtották azt, majd neonáci matricákkal ragasztották tele a bejáratot. 

Az üzemeltetőket a szomszédok riasztották, hogy radikálisok jártak az épületnél. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt