A szélsőjobbos támadás után kiállt az Auróra mellett az amerikai nagykövet

Az Auróra közösségi központ, a Háttér Társaság és a Budapest Pride vezetőivel tárgyalt pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövete. David Cornstein és Marc Dillard követtanácsos Schönberger Ádámmal, Dombos Tamással, és Radványi Viktóriával azért találkozott, hogy

"megismerkedjenek azzal a fontos munkával, amelyet a magyarországi LMBT közösség és a civil társadalom támogatása érdekében végeznek."

A nagykövetség Facebook-posztjában közölte:

"Ma, mint minden egyes nap, határozottan kiállunk minden ember méltósága és egyenlősége mellett, függetlenül szexuális irányultságuktól vagy nemi identitásuktól. Továbbá kiállunk a civil szervezetek azon joga mellett, hogy biztonságos környezetben, külső támadástól való félelem nélkül, jogaik teljeskörű tiszteletben tartása mellett végezhessék munkájukat."

Az Aurórát október 23-án támadta meg a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali csoport: mivel a hely zárva volt, 

leszedték a bejáratnál logó szivárványos zászlót, és felgyújtották azt, majd neonáci matricákkal ragasztották tele a bejáratot. 

Az üzemeltetőket a szomszédok riasztották, hogy radikálisok jártak az épületnél. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.