Az olasz rendőrség lecsapott a műanyag-újrahasznosító maffiára

Az olasz rendőrség lecsapott egy műanyag-újrahasznosító üzletre, amit a maffia irányított. A bűnözők mérgező anyagokat küldtek Szicíliából Kínába.

Műanyag-szeméttelep Japánban 2019. április 10-én.Fotó: Noriaki Sasaki/The Yomiuri Shimbun

A csalást négy év nyomozás után leplezték le, miután Kínában készült, mérgező anyagot tartalmazó cipőket árultak Olaszországban.

Ragusában több mint 15 embert tartóztattak le, többek között zsarolással és hulladékkereskedelemmel vádolják őket.

Az állítólagos vezetőjük Claudio Carbonaro volt, aki korábban rendőrségi tanú volt, de 2013-ban visszatért Szicíliába és átvette az irányítást a szindikátus felett, és betört a mérgező műanyagok rendkívül jövedelmező kereskedelmébe.

Az olasz rendőrség szerint Claudio Carbonaro az 1980-as és 1990-es években többféle súlyos bűncselekményt követett el, ő a felelős több mint 60 gyilkosságért is. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.