Az olasz rendőrség lecsapott a műanyag-újrahasznosító maffiára

bűnügy
2019 október 25., 09:12
comments 25

Az olasz rendőrség lecsapott egy műanyag-újrahasznosító üzletre, amit a maffia irányított. A bűnözők mérgező anyagokat küldtek Szicíliából Kínába.

Műanyag-szeméttelep Japánban 2019. április 10-én.
photo_camera Műanyag-szeméttelep Japánban 2019. április 10-én. Fotó: Noriaki Sasaki/The Yomiuri Shimbun

A csalást négy év nyomozás után leplezték le, miután Kínában készült, mérgező anyagot tartalmazó cipőket árultak Olaszországban.

Ragusában több mint 15 embert tartóztattak le, többek között zsarolással és hulladékkereskedelemmel vádolják őket.

Az állítólagos vezetőjük Claudio Carbonaro volt, aki korábban rendőrségi tanú volt, de 2013-ban visszatért Szicíliába és átvette az irányítást a szindikátus felett, és betört a mérgező műanyagok rendkívül jövedelmező kereskedelmébe.

Az olasz rendőrség szerint Claudio Carbonaro az 1980-as és 1990-es években többféle súlyos bűncselekményt követett el, ő a felelős több mint 60 gyilkosságért is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.