Hadházy: Keresni kell a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé

2019 október 25., péntek 13:57
354
Hadházy Ákos akciója a parlamentben. Fotó: Tordai Bence Facebook

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hétfői akciójáról tart a vita, hogy jól sült-e el a húzás, vagy sem.

  • Vannak, akik szerint hatásos volt, mert kizökkentette Orbán Viktort a nyugalmából.
  • Mások szerint ez a része működött, a káromkodós táblával viszont Hadházy elrontotta.
  • Megint mások úgy, ahogy van fel vannak háborodva az egészen.

A Mérce.hu-n is megjelent egy kritikus vélemény, mire Hadházy pénteken válaszcikket írt, amiben részletezi, mi volt a célja.

„Sokszor elmondtam, de kész vagyok újra és újra elismételni: a játékszabályok megváltoztatása és önmagunk megszervezése nélkül nem jutunk semmire” - írja Hadházy. Szerinte a Fidesz-szavazókat egyelőre nem tudja meggyőzni, stratégiája így az, hogy az ellenzéki szavazókat kell aktivizálni és feltüzelni, hogy a mindennapokban is vállalják a véleményüket.

„Ők fognak aztán segíteni nekünk, hogy meggyőzzék a családtagjaikat és szomszédaikat, ők tudnak nyomást gyakorolni a hatalomra, mert mi, politikusok a parlamenti felszólalássokkal – lássuk be – nem vagyunk erre képesek” - írja.

A hétfői akció lényege szerinte 

„Orbán Viktor varázstalanítása” volt. 

„Ő nagyon tudatosan eltávolította magát a napi vitáktól, aminek végső szimbóluma, hogy felköltözött a Várba. A környezete tudatosan elszigeteli őt, hogy az ellenzék ne tudjon vele „ütközni”, hiszen nézetük szerint csak megemelnének valakit azzal, ha a vezénylő tábornok vitába szállna vele. Szerintem sikeresen törtem át ezt a falat, ami nagyon bántotta a fideszeseket, nem véletlenül támadtak rám a képviselő-verőlegények. A későbbiekben is keresni kell ezeket a lehetőségeket, hogy magát a vezért tegyük nevetségessé, ne csak a kegyenceit.”

Hadházy szerint téved az, aki arra számít, hogy a Fidesz most puhulni fog. „Elég megnézni, hogy Kövér László milyen rendelkezéseket vezetett be a sajtó korlátozására az Országgyűlésben.” 

És míg kedden a 444-nek azt mondta, meg kell fontolni a kivonulást a Parlamentből, de ezt még nem beszélték át az ellenzékiekkel, most már ennél lényegesen egyértelműbben fogalmaz, és így fejezi be a cikket: 

„kifelé a parlamentből és kezdjünk el a játékszabályok megváltoztatásán dolgozni!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt