Hétfőn találkozik a magyar biztosjelölttel Ursula von der Leyen

politika
2019 október 25., 11:54

Az Európai Bizottság szóvivője péntek délután közölte, hogy

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke hétfőn találkozik Várhelyi Olivér magyar és Thierry Breton francia biztosjelölttel.

Hozzátette: továbbra is várják a román kormányt, hogy megnevezze biztosjelöltjét. Thierry Bretont csütörtökön jelentették be, miután a leszavazott Sylvie Goulard helyet új nevet kellett hoznia Párizsnak. Várhelyi Olivér azután került képbe, hogy az EP összeférhetetlenség miatt elkaszálta Trócsányi Lászlót.


Az új összetételű Európai Bizottság az eredeti tervek szerint november elején lépett volna hivatalba, a jelenlegi céldátum december elseje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.