Hadházy: „Aki most ellenzékiként bekerült a helyi hatalomba, és lop a közösből, annak nem a kezét, hanem a péniszét kell levágni”

Fotó: botost/444.hu

Hadházy Ákos – aki a múlt héten a Parlamentben többek között egy „A LÓNAK A FASZÁT” feliratú táblával tiltakozott Orbán Viktor beszéde közben – interjút adott a 168 Órának, amiben arról kérdezték, hogy ha szerinte a NER-ben kormánypárti irányítással nem működtethető korrupció nélkül egy település, akkor ellenzéki vezetéssel működhet-e.

A független parlamenti képviselő azt mondta: „Nincsenek hótiszta politikai pártok. Aki ezt állítja, hazudik. Közös felelősségünk, hogy a most helyzetbe került ellenzéki településeken ne juthassanak a tűz közelébe azok az emberek, akikben túlságosan erős a szerzési ösztön. Ez pedig elsősorban azon múlik, hogy a politikusok milyen erős kontroll alatt dolgoznak. Az ellenzék számára a folyamatos önellenőrzés is fontos feladat.”

Arra a kérdésre, hogy mi jár annak, aki „belenyúl a pénztárba”, levágják-e a kezét, azt válaszolta:

„Ezt ígérte Pokorni Zoltán 2010-ben, amikor a Fidesz átvette a hatalmat. Aztán mi lett belőle… Épp ezért csak óvatosan mondom, de szerintem ma már radikálisabban kell fogalmazni, mint annak idején Pokorni. Aki most ellenzékiként bekerült a helyi hatalomba, és lop a közösből, annak nem a kezét, hanem a péniszét kell levágni.”

Az nem derült ki, hogy azoknak a közösből esetleg lopó ellenzéki politikusoknak, akik nők, mi lehet a sorsuk.