Orbán Budapesten lát némi elbizonytalanodást, de országosan nem fognak visszafordulni, az országépítő munkát folytatják

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – mondta Orbán Viktor a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Turisztikai Ügynökség harmadik Turizmus Summit konferenciáján a Várkert Bazárban 2019. október 28-án.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Azt mondta: „Büszkék vagyunk az országunkra, körülvesz a történelem, benne élünk, és életünk a fantasztikus magyar kultúra és műveltség folytatása is egyben.” Szerinte „minél jobban szeretjük a hazánkat, a világ is annál kíváncsibb lesz ránk”, így „a hazánk szeretete” vendégéjszakákban, munkahelyekben, növekvő bérekben és emelkedő üzleti haszonban is kifejeződik majd.

A globális turizmusról azt mondta, a turizmus világméretű növekedése folytatódik, és az utazási szokások változása – a városlátogató turizmus erősödése – kedvez Magyarországnak, 2010 óta megkétszereződött az ideérkező vendégek és vendégéjszakák száma is.

További jó hírnek nevezte, hogy csökkennek a távolsági utazások költségei, Ázsiából pedig egyre nagyobb kereslet érkezik Európába, ebben a versenyben Magyarország pozíciója kiváló, ami többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek és Matolcsy György jegybankelnöknek köszönhető, mert a keleti nyitás politikájának ők voltak az „atyamesterei”.

A gazdasági, diplomáciai kapcsolatok erősödnek keleti irányban, Magyarország kifejezetten ajánlott, baráti célországgá vált, ráadásul ebben a relációban a közbiztonság szerepe kiemelkedő, amiben Magyarország átlag feletti teljesítményt nyújt – mondta Orbán.

Arról is szólt, hogy „a fényes eredményeket hozó” gazdaságpolitikai újítások maradnak: így marad az arányos, egykulcsos adórendszer, a családi adókedvezmény (amit fejleszteni szeretnének) és a SZÉP-kártya is.

Azt mondta, a cél, hogy Magyarországot sport-, gasztro- és konferenciaturizmus-központtá bővítsék.

„Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást, de akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk”

– mondta Orbán.

Azt mondta, 5 év alatt 86-ról 147-re nőtt a Budapestről légi járattal közvetlenül elérhető városok száma, ezt folytatni kell, Szijjártó Péter miniszter munkájának ez kiemelkedő szempontja. Példaként említette, hogy hamarosan megérkezik az első közvetlen járat az oroszországi Kazanyból.

Végül arról beszélt, hogy „turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál, őket hamarosan behozzuk”, így érdemes új cél után nézni: ideje megkezdeni „Ausztria és Bécs ostromát”. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.