Trump: Amerikai katonák megölték Abu Bakr al-Bagdadi egyik lehetséges utódát is

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam eddigi vezetőjeFotó: al-Furkán/AFP

Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam a napokban likvidált vezetőjének egyik lehetséges utódjával is – jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

„Az imént erősítették meg a hírt, hogy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam nevű dizsihadista terrorszervezet néhai vezetőjének legesélyesebb utódjával végeztek”

– írta Trump a Twitteren, de a megölt terroristát nem nevezte meg.

Szakértők két lehetséges jelöltet említettek: a tunéziai Abu Otman et-Tunszi és a szaúdi Abu Szaleh ed-Dzsuzravi, vagy más néven Haddzs Abdalláh.

Abu Bakr al-Bagdadival vasárnapra virradóan Szíriában egy légi támadás során végeztek amerikai katonák. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.