„Diktátorok” feliratú molinóval készült Putyin látogatására a Párbeszéd

Majd' kiszúrja a szemedetFotó: urfip/444.hu

Budapesten is van hagyománya, hogy az országba érkező autoriter vezetőket tüntetők fogadják, akik megpróbálnak molinókat felmutatni, bekiabálni a nagy ember nagy konvojának.

A Párbeszéd akciója csak látszólag hasonlított ezekre a kísérletekre. Putyin koradélután hajt a reptértől a budai Várba, és bár a Clark Ádám teret várhatóan útba ejti, de a párt sokkal korábban, reggel 9-kor feszített itt ki molinót. Ezt ráadásul csak arra a pár percre hagyták kint, amíg a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott a tér túloldalán.

Ott a molinó, akárki láthatjaFotó: urfip/444.hu

Barabás Richárd elmondta: a Párbeszéd aktivistái ezzel a molinóval akarják megmutatni Magyarország számára, hogy tűrhetetlennek tartják, hogy „egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök ide kíván érkezni Magyarországra.” A szóvivő szerint különösen botrányos, hogy nem ismerjük a tárgyalások részleteit.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.