„Diktátorok” feliratú molinóval készült Putyin látogatására a Párbeszéd

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Majd' kiszúrja a szemedetFotó: urfip/444.hu

Budapesten is van hagyománya, hogy az országba érkező autoriter vezetőket tüntetők fogadják, akik megpróbálnak molinókat felmutatni, bekiabálni a nagy ember nagy konvojának.

A Párbeszéd akciója csak látszólag hasonlított ezekre a kísérletekre. Putyin koradélután hajt a reptértől a budai Várba, és bár a Clark Ádám teret várhatóan útba ejti, de a párt sokkal korábban, reggel 9-kor feszített itt ki molinót. Ezt ráadásul csak arra a pár percre hagyták kint, amíg a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott a tér túloldalán.

Ott a molinó, akárki láthatjaFotó: urfip/444.hu

Barabás Richárd elmondta: a Párbeszéd aktivistái ezzel a molinóval akarják megmutatni Magyarország számára, hogy tűrhetetlennek tartják, hogy „egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök ide kíván érkezni Magyarországra.” A szóvivő szerint különösen botrányos, hogy nem ismerjük a tárgyalások részleteit.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.