„Diktátorok” feliratú molinóval készült Putyin látogatására a Párbeszéd

POLITIKA
2019 október 30., 09:24
comments 192
photo_camera Majd' kiszúrja a szemedet Fotó: urfip/444.hu

Budapesten is van hagyománya, hogy az országba érkező autoriter vezetőket tüntetők fogadják, akik megpróbálnak molinókat felmutatni, bekiabálni a nagy ember nagy konvojának.

A Párbeszéd akciója csak látszólag hasonlított ezekre a kísérletekre. Putyin koradélután hajt a reptértől a budai Várba, és bár a Clark Ádám teret várhatóan útba ejti, de a párt sokkal korábban, reggel 9-kor feszített itt ki molinót. Ezt ráadásul csak arra a pár percre hagyták kint, amíg a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott a tér túloldalán.

photo_camera Ott a molinó, akárki láthatja Fotó: urfip/444.hu

Barabás Richárd elmondta: a Párbeszéd aktivistái ezzel a molinóval akarják megmutatni Magyarország számára, hogy tűrhetetlennek tartják, hogy „egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök ide kíván érkezni Magyarországra.” A szóvivő szerint különösen botrányos, hogy nem ismerjük a tárgyalások részleteit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.