„Diktátorok” feliratú molinóval készült Putyin látogatására a Párbeszéd

2019 október 30., szerda 9:24
204
Majd' kiszúrja a szemedet Fotó: urfip/444.hu

Budapesten is van hagyománya, hogy az országba érkező autoriter vezetőket tüntetők fogadják, akik megpróbálnak molinókat felmutatni, bekiabálni a nagy ember nagy konvojának.

A Párbeszéd akciója csak látszólag hasonlított ezekre a kísérletekre. Putyin koradélután hajt a reptértől a budai Várba, és bár a Clark Ádám teret várhatóan útba ejti, de a párt sokkal korábban, reggel 9-kor feszített itt ki molinót. Ezt ráadásul csak arra a pár percre hagyták kint, amíg a Párbeszéd szóvivője sajtótájékoztatót tartott a tér túloldalán.

Ott a molinó, akárki láthatja Fotó: urfip/444.hu

Barabás Richárd elmondta: a Párbeszéd aktivistái ezzel a molinóval akarják megmutatni Magyarország számára, hogy tűrhetetlennek tartják, hogy „egy szuverén ország miniszterelnöke bármikor csettintésre ugrik, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök ide kíván érkezni Magyarországra.” A szóvivő szerint különösen botrányos, hogy nem ismerjük a tárgyalások részleteit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt