Gyurcsány szerint Putyin valamivel fogja Orbánt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon értékelte Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdai találkozóját. A volt miniszterelnök szerint a helyzet egyszerű, mint az egyszer egy: Putyinnak nem érdeke az erős Európai Unió. Orbánnak se, ezért találtak egymásra.

A DK politikusa szerint Orbán Putyinnak nyit utat Európa gyengítéséhez, többet találkozik vele kétoldalú tárgyaláson, mint bármely európai kollégájával. Ugyanakkor Gyurcsány szerint nincs igaza Orbánnak, amikor azt mondja, hogy ez Magyarország érdeke is, mivel Oroszország egy alig kiszámítható nagyhatalom, tele ezer problémával. 

„Ezek elfedéséhez, ha kell újságírókat ölnek, ellenzékieket börtönöznek be, szomszédos területeket foglalnak el, és támogatnak szakadár mozgalmakat, újraélesztik a nagyorosz nacionalizmust. Mi keresnivalónk van egy ilyen Oroszország mellett? Nem partnerek, hanem kiszolgáltatott csatlósok leszünk. De mivel fogja Putyin Orbánt? Mert valamivel fogja. Orbán magától nem lehet ilyen vak.” – zárja posztját Gyurcsány. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.