Kövér László bízik benne, hogy az Alaptörvény a civilizációs támadásokkal szemben is véd

POLITIKA
2019 október 31., 10:40

Kövér László csütörtökön a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban mondta el, mi jár a fejében. A házelnök most úgy látja, hogy az identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, 

a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben.

Kövér László házelnök megkoszorúzza Tisza István egykori képviselőházi elnök, majd miniszterelnök és Návay Lajos, volt képviselőházi elnök közös emléktábláját az Országházban 2019. október 31-én
photo_camera Kövér László házelnök megkoszorúzza Tisza István egykori képviselőházi elnök, majd miniszterelnök és Návay Lajos, volt képviselőházi elnök közös emléktábláját az Országházban 2019. október 31-én Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A házelnök hangsúlyozta: mindezek ismeretében és tapasztalatában „kellő szerénységgel, de jó szívvel” mondhatják el, hogy a kereszténydemokrata képviselőkkel együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az „identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze”, amely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, amelyek Európát - és benne Magyarországot - fenyegetik az előttünk álló időkben.

Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak” - nyugtatta meg a civilizációnkért aggódó kereszténydemokratákat Kövér László.

A házelnök beszélt arról az elképzeléséről is, hogy „az emberi észbe vetett hittel visszaélő szekuláris haladáskultusz jegyében politikai uralomra törők” az európai politikában miként ásták alá a keresztény gondolat hatóerejét, és a XX. században miként torkollott mindez két világháborúba és két totalitárius diktatúrába.

Kövér László szerint a jövőben pedig az a veszély fenyegeti Európát, hogy ezúttal „az emberi identitással visszaélők”, egy újabb haladáskultusz jegyében igyekeznek minden akadályt elhárítani az országok és nemzetek alávetésére és kifosztására szolgáló politikai uralmuk útjából. Úgy vélte, az ebbe az irányba megteendő döntő lépés: „az Isten, a haza és a család kiiktatása az emberek lelkéből és életéből”.

Kövér László szerint az újabb haladáskultusz fedőneve ezúttal nem humanizmus, hanem az úgynevezett transzhumanizmus, amelynek hirdetői körmönfontan azt vallják, hogy a XXI. században a műszaki fejlődés olyan gyors, hogy az emberi identitás csak akadálya lehet a további fejlődésnek, ezért mindenkinek úgynevezett fluid identitást, vagyis valójában identitásnélküliséget ajánlanak.

Kifejtette azt is, hogy szerinte az emberi értéktudat szétveréséhez a nemi, családi, nemzeti és vallási identitás szétzilálásán keresztül vezet az út, ezen az úton ugyanis  szétrombolhatóak mindazon intézmények - a család, a nemzeti államok és keresztény egyházak -, amelyek az emberi önazonosság legfontosabb alkotóelemeit hivatottak erősíteni és oltalmazni.

Arra figyelmeztette az ünneplő kereszténydemokratákat, hogy a „közösséginek mondott média, az úgynevezett mesterséges intelligencia és a kvantumfölény eléréséért vívandó verseny XXI. századi világában” az Istenétől, hazájától és családjától megfosztott emberekre korábban sohasem tapasztalt, „csontig ható és lélekemésztő magány” leselkedik.

Kövér László az elmúlt hetvenöt év „súlyos próbatételek alá vetett, de talpon maradó magyar kereszténydemokrácia” történelmi eredményének, elégtételének és kárpótlásának tartotta, hogy 

a KDNP 2010-ben, a választók döntése értelmében alkotó részese lehetett Magyarország alkotmányozó többségének, és azóta is cselekvő részese a haza és a nemzet felemelését biztosító politikának. „Büszkék lehetnek minderre, és köszönjük mindezt önöknek az Istenben, hazában és családban hívő minden magyar ember nevében!” - tette hozzá. (MTI)