Orbán megkapta Karácsony levelét, de a válasszal megvárja az alakuló ülést

Orbán Viktor és Tarlós István 2019. október 13-án a Bálnában értékeli az önkormányzati választás eredményétFotó: FERENC ISZA/AFP

Az ATV munkatársa a Vértanúk teréről távozóban érte el a miniszterelnököt, aki kérdésre válaszolva megerősítette, hogy megkapta Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester levelét (amiben találkozót kért a miniszterelnöktől a budapesti nagy beruházások jövőjével kapcsolatban). 

Karácsony a választási győzelem estéjén első nyilatkozatai között a 444-nek beszélt arról, hogy első dolga lesz főpolgármesterként találkozót kérni a kormányfőtől. 

Azt is mondta, hogy több látványberuházás felfüggesztését, és a közösségi közlekedés finanszírozásának megsegítését kéri majd a miniszterelnöktől. A korábban „stadionstoppal” kampányoló Karácsony később a már megkezdett beruházások esetében engedékenyebben nyilatkozott.

Orbán kérdésre válaszolva azt felelte, hogy megvárja a fővárosi közgyűlés (keddi) alakuló ülését, és azt követően egyeztet majd a találkozóról. 

Az MTI szerint a keddi ülésen a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről, a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is döntés születhet, és ekkor választják majd meg Karácsony öt helyettesét is. 

Az ATV cikke emlékeztet továbbá, hogy a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy ő és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár egyeztetnek majd rendszeresen Karácsonnyal a fejlesztésekről. (atv.hu)