Szétesőben Shane Tusup úszócsapata

Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzõje a nõi 200 méteres hátúszás döntõje közben a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-énFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Blikk szombaton arról írt, hogy nem nagyon működik, és leginkább szétesőben van a Hosszú Katinka volt edzőjeként és férjeként ismertté vált amerikai Shane Tusup új úszócsapata. 

A 31 éves Tusup májusban vált el úgy emberileg mint szakmailag a nála egy évvel fiatalabb Hosszútól, és ez nem volt egy szép elválás, mivel alig pár hónappal később kiderült, hogy az amerikai edző Hosszú egyik nagy riválisa, a 20 éves olasz Ilaria Cusinato edzője lesz. 

Tusup vállaltan azért kezdett dolgozni Cusinatóval, hogy a jövő évi olimpián legyőzzék Hosszút, ráadásul egy komplett úszócsapatot verbuvált, és sikerült magához csábítania a 15 éves Bujdosó Zsombort, a 24 éves Földházi Dávidot, és az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok, még mindig csak 22 éves Szilágyi Liliánát is. 

Most a Blikk értesülései szerint Földházi hozzáállásával elégedetlen volt az edző, és kirakta a csapatból, és Cusinatóval sem dolgoznak már együtt. Főleg utóbbi lehet fájó pont Tusupnak, mert ő ténylegesen esélyes lehetne a tokiói játékokon az aranyéremre. Az olasz úszónő minden közös Instagram-posztját is törölte már a csapattal. Így marad Szilágyi és Bujdosó Zsombor a csapatban.

Tusup végül a Youtube-csatornáján erősítette meg a híreket. Földházit állítólag azért kellett elküldeni, mert magaviseleti problémák akadtak vele. Cusinatóról azt mondta, hogy számára még nyitva van az ajtó, de el kell döntenie, hogy mennyire tartja fontosan a kitűzött célokat, és jelenleg ő sem tagja a csapatnak. 

 (Blikk)