Babos Tímea újra világbajnok női tenisz párosban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Zsinórban harmadszor lett világbajnok női párosban Babos Tímea. 2017-ben Andrea Hlaváčkovával nyert, első magyarkét lett világbajnok teniszben. 2018-ban jelenleg partnerével, Kristina Mladenoviccsal győztek, most megvédték a címűket a sencseni WTA-világbajnokságon. 

Babosnak egyéniben nem volt jó éve, párosban ugyanakkor megnyerték a Roland Garrost Mladenoviccsal. A világbajnokságon az elődöntőig magabiztosan meneteltek, ott viszont egy hatalmas fordítás kellett ahhoz, hogy újra bejussanak a fináléba. 

A döntőben az ellenfelük a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duó volt, a wimbledoni Grand Slam-torna címvédői.

A magyar-francia páros nagyon jól kezdett a döntőben, kétszer is elvették az ellenfél adogatását, 4-0-ra elhúztak, és alig 25 perc alatt 6-1-re megnyerték az első játszmát. 

A második játszma előtt orvost kért a tajvani-cseh páros, de ez nem látszott a folytatásban, mert azonnal elvették Babos adogatását. A magyar-francia páros nem került gödörbe, azonnal visszabrékelt. 1-1 után egy ideig mindenki hozta a saját adogatását, aztán 3-2-nél Babosék brékeltek újra, 5-2-nél a meccsben maradásért szervált Szu-vej. Azt még hozták, aztán Babos megnyerte az adogatását és a meccset is. 

WTA-világbajnokság, női páros döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic – Hszie Szu-vej, Barbora Strycova 6-1, 6-3

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.