Késelő támadt a tüntetőkre Hongkongban

Öten megsérültek, amikor valaki késsel támadt a demokráciapárti tüntetőkre Hongkong egyik bevásárlóközpontjában. A helyi kórház szóvivője szerint a sérültek között egy nő és négy férfi van, kettejük állapota válságos. Az egyik sérült egy helyi tanácsos, akinek az eddig azonosítatlan támadó leharapta az egyik fülét, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy a késelő lelépjen a helyszínről. 

Fotó: VIVEK PRAKASH/AFP

A szemtanúk szerint a támadó egy politikai vita után rántott kést. Beszámoltak arról is, hogy a támadót is megverték közbeavatkozók, mire kiértek a rendőrök, hogy letartóztassák.

Sérültet szállítanak el a késelés utánFotó: VIVEK PRAKASH/AFP

Hongkongban már öt hónapja tartanak a demokráciapárti tüntetések, amik először a kiadatási törvény tervezete miatt robbantak ki, de egyre inkább a pekingi vezetés ellen irányultak, így a javaslat után sem vesztettek a lendületből. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér