Moszkvában agyonlőttek egy rendőrt, aki a szélsőséges csoportok elleni fellépésért volt felelős

bűnügy
2019 november 03., 15:55

Öccsével együtt agyonlőtték Moszkvában Ibragim Eldzsarkijevet, aki az orosz belügyminisztérium szélsőséges csoportok elleni fellépésért felelős területi részlegének vezetője volt Ingusföldön.

A kettős rendőrgyilkosság szombat este történt. Egy ismeretlen támadó legkevesebb tíz pisztolylövést adott le az Eldzsarkijev fivérekre, miután azok kiszálltak egy gépkocsiból. Az autójukban ülő harmadik férfi sértetlen maradt. A támadást az utcai biztonsági videokamera rögzítette.

A kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) vasárnap sajtójelentések szerint kilenc személy lehetséges bűnrészességét vizsgálta, három ellen pedig körözést rendelt el. A nyomozók által legvalószínűbbnek tartott lehetőség az, hogy bérgyilkosság történt és hogy a bűncselekménynek köze van a rendőr szakmai tevékenyégéhez.

Nem ez volt az első merénylet Ibragim Eldzsarkijev ellen. A rendőrtiszt szolgálati gépkocsijára január 12-én lövéseket adtak le egy másik autóból, amikor éppen Csecsenföldről Ingusföldre hajtott. Eldzsarkijev a támadást épségben megúszta, de három kísérője is megsebesült. Az elkövetőknek sikerül elmenekülniük a helyszínről.

A merénylet után Eldzsarkijev állami védelmet kapott. Moszkvában azonban magánügyben járt, testőrök nem voltak vele. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.