Amerika elkezdte a párizsi klímaegyezményből való kilépés folyamatát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump amerikai elnök kormánya az első nap, amikor hivatalosan is jelezheti, közölte, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből – írja a Washington Post.

Fotó: Nicholas Kamm/AFP

A 2015-ös egyezményt – amiben a világ vezetői a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében vállalták a szén-dioxid-kibocsátás együttes csökkentését – Trump sokszor kritizálta.

A Fehér Háznak az ENSZ-hez küldött jegyzéke azt jelenti, hogy egy év múlva, a 2020-as amerikai elnökválasztás utáni napon Amerika hivatalosan is kilép az egyezményből, ezzel pedig az USA lenne az egyetlen ilyen nemzet a világon. (Washington Post)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.