Otthonában gyilkoltak meg egy ebola ellen küzdő újságírót Kongóban

Otthonában késelték halálra Papy Mombere Mahamba kongói újságírót, aki az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy minél többeket világosíthasson fel az országban tomboló ebola-járványról. A merénylők Mahamba nejét is megsebesítették, és felgyújtották közös otthonukat.

A BBC beszámolója szerint Kongóban sokan hoaxnak tartják a járványt, azzal vádolva a leküzdésén dolgozókat, hogy csak meggazdagodni próbálnak. Emiatt gyakoriak a támadások a járvány megelőzésén, leküzdésén dolgozók ellen.

Mahamba halálhírét munkahelye, a Radio Lwemba egy másik újságírója, Jacques Kamwina erősítette meg az AFP-nek. A hatóságok csak annyit mondtak, hogy egy, az ebola megelőzésén dolgozó "közösségi munkást" gyilkoltak meg. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.