Otthonában gyilkoltak meg egy ebola ellen küzdő újságírót Kongóban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Otthonában késelték halálra Papy Mombere Mahamba kongói újságírót, aki az elmúlt hónapokban azon dolgozott, hogy minél többeket világosíthasson fel az országban tomboló ebola-járványról. A merénylők Mahamba nejét is megsebesítették, és felgyújtották közös otthonukat.

A BBC beszámolója szerint Kongóban sokan hoaxnak tartják a járványt, azzal vádolva a leküzdésén dolgozókat, hogy csak meggazdagodni próbálnak. Emiatt gyakoriak a támadások a járvány megelőzésén, leküzdésén dolgozók ellen.

Mahamba halálhírét munkahelye, a Radio Lwemba egy másik újságírója, Jacques Kamwina erősítette meg az AFP-nek. A hatóságok csak annyit mondtak, hogy egy, az ebola megelőzésén dolgozó "közösségi munkást" gyilkoltak meg. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.