A Ferencvárosból kibukott MSZP-s Pál Tibort benyomták a Fővárosi Közgyűlés Költségvetési Bizottságába

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere a Facebookon jelezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyetlen bizottságában sem fog dolgozni, mert a Budapestet vezető pártok nem tartották arra érdemesnek. Ezzel szemben Pál Tibort, akit a ferencvárosi képviselő-testületből közel 30 év után kiszavaztak, beválasztották a Fővárosi Közgyűlés Költségvetési Bizottságába.

Az MSZP-s Pál Tibor, aki Moszkvában tanult, és már 1985 óta bent ül a tanácsban, később az önkormányzatban, a kerület legtapasztaltabb politikusa. A helyi fideszesekkel való harmonikus kapcsolatának hosszú története van. Gegesy Ferenc, aki 20 évig vezette a kerületet így nyilatkozott róla: „Az MSZP helyi vezetőjének legalább tíz év óta kimutatható, gyümölcsöző együttműködése van a Fidesszel.”

A kerületi parkolást, amit mára közismerten alvilági módszerekkel üzemeltetnek, 9 éve támogatja Pál Tibor és csapata, és hiába küzdött azért évekig Csárdi Antal, majd Baranyi Krisztina, hogy bontsák fel a kerületieket szisztematikusan kifosztó parkolási szerződést, az MSZP a szavazásoknál mindig besegített a Fidesznek. Pál Tibor a mostani kampányban is mindent megtett, nehogy olyan polgármester kerüljön a kerület élére, aki kiebrudalná a parkolási cégeket és elszámoltatná a kerületiek kárára gazdagodókat.

A Fidesz frakcióvezetője születésnapja alkalmából köszönti Pál Tibort.

Baranyi azt írja, hogy a pozíciókról szóló előterjesztéseket nem tudta megszavazni, mert 10 perccel azok tárgyalása előtt kapta kézhez őket, így szembesült a helyzettel. „Van ami nem változik” – írta.

A momentumos Soproni Tamás kommentben jelezte Baranyinak, hogy: „Ahogyan a Momentum frakció nevében a közgyűlésen is mondtam, mi szeretnénk egyeztetni veled a következő ülés előtt, és a saját bizottsági helyeink közül átadva biztosítani fogjuk, hogy részt vehess a fővárosi bizottsági munkában.”

A momentumos Hajnal Miklós a 444 Pál Tibor személyét firtató kérdésére azt mondta, a pártok között volt egy megegyezés, hogy csomagban fogadják el egymás jelöltjeit, és egyes esetekben nem emelnek kifogást.

Frissítés: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója a 444-nek telefonon azt mondta, Pál Tibor államtitkár volt és alpolgármester, költségvetési ügyekben tapasztalt szakember, és nem parkolási ügyekkel fog foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy megrendült-e benne a bizalom a IX. kerületi munkájával kapcsolatban, Molnár azt mondta, Pál Tibort pusztán sajtóhírek alapján nem lenne szerencsés elítélni, az MSZP fővárosi vezetése és Pál Tibor is támogatja Karácsony és Baranyi törekvését, hogy a parkolási ügyet rendbe tegyék, eddig semmilyen bizonyíték nem került elő erra, hogy Pál Tibor törvénysértést követett volna el.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.