Karácsony Gergely jogi tanácsadója lett az Átlátszó egyik alapítója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tordai Csaba alkotmányjogász, ügyvéd, a Gyurcsány- és Bajnai-kormány volt jogi és közigazgatási államtitkára bejelentette, hogy kiszállt az Átlátszóból, és a jövőben Karácsony Gergely főpolgármester jogi tanácsadója lesz, a két pozíció ugyanis összeférhetetlen lenne.

Tordai CsabaFotó: TASZ/Youtube

Mint írja, a kiadó Atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-ben Gáli Csabával és Sepsi Tiborral ⅓-⅓-⅓ arányban közösen birtokolt 30,66 százalékos társasági részesedésből a rá eső részt az Átlátszó egy másik jogászának, Tóth Balázsnak adta el, így a cég tulajdonosa most: Bodoky Tamás (44 százalék), Maróy Ákos (25,33 százalék) és Gáli Csaba, Sepsi Tibor és Tóth Balázs közösen (30,66 százalék). (Átlátszó)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.