Lehúzták a turistákat a Checkpoint Charlie-nál, kitiltották őket a rendőrök

Kitiltották a berlini Checkpoint Charlie környékéről a Dance Factory nevű társulat tagjait, akik pénzért cserébe amerikai katonai egyenruhában fotózkodtak a turistákkal. Bár azt állították, hogy csak önkéntes felajánlásokat fogadnak el, civil ruhás rendőrök kiderítették, hogy

négy eurót kértek egy fotóért, és beszóltak annak, aki nem akart fizetni. Ahhoz, hogy valaki Berlinben hasonló tevékenységet végezhessen, különleges engedélyre van szükség. 

A Checkpoint CharlieFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

A Checkpoint Charlie a hidegháború egyik ikonikus helyszíne, az egyetlen pont, ahol külföldiek és szövetséges csapatok átléphették Nyugat- és Kelet-Berlin határát. Az amerikai egyenruhákban pózoló emberek lassan húsz éve hozzátartoznak a Checkpoint Charlie-hoz, de sokan nem örülnek neki, hogy a hely „Disneylanddé vált”, ahol kamu szovjet szőrmesapkákat, gázmaszkokat és a berlini fal darabjait próbálják rásózni az emberekre. 

2015-ben Rómában is hasonló döntést hoztak, ahol az „ókori római katonákat” tiltották ki a legfontosabb látványosságok környékéről. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.