Lehúzták a turistákat a Checkpoint Charlie-nál, kitiltották őket a rendőrök

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kitiltották a berlini Checkpoint Charlie környékéről a Dance Factory nevű társulat tagjait, akik pénzért cserébe amerikai katonai egyenruhában fotózkodtak a turistákkal. Bár azt állították, hogy csak önkéntes felajánlásokat fogadnak el, civil ruhás rendőrök kiderítették, hogy

négy eurót kértek egy fotóért, és beszóltak annak, aki nem akart fizetni. Ahhoz, hogy valaki Berlinben hasonló tevékenységet végezhessen, különleges engedélyre van szükség. 

A Checkpoint CharlieFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

A Checkpoint Charlie a hidegháború egyik ikonikus helyszíne, az egyetlen pont, ahol külföldiek és szövetséges csapatok átléphették Nyugat- és Kelet-Berlin határát. Az amerikai egyenruhákban pózoló emberek lassan húsz éve hozzátartoznak a Checkpoint Charlie-hoz, de sokan nem örülnek neki, hogy a hely „Disneylanddé vált”, ahol kamu szovjet szőrmesapkákat, gázmaszkokat és a berlini fal darabjait próbálják rásózni az emberekre. 

2015-ben Rómában is hasonló döntést hoztak, ahol az „ókori római katonákat” tiltották ki a legfontosabb látványosságok környékéről. (BBC

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.