Megszavazták Tarlós István extra végkielégítését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elfogadta a fővárosi közgyűlési többség Karácsony Gergey javaslatát Tarlós István duplájára emelt végkielégítéséről. Karácsony a szavazás előtt azt mondta, „mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról” kérték ezt tőle, és bár elfogadja, hogy megosztó ügyről van szó, 

„sose felejtsék el, hogy amikor politikai riválisunkat megbecsüljük, akkor a mögötte levő szavazók százezreit is megbecsüljük”.Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás és a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina kritizálta a javaslatot. Soproni azt mondta, nem sajnálja a törvény szerint járó pénzt, de az extra végkielégítésnek 

„szimbolikus üzenete van, mert azt üzeni, hogy minden rendben volt az elmúlt kilenc évben Budapesten. Azt üzenjük, hogy Tarlós István jó gazdája volt Budapestnek. Biztosan jár ez, amikor fuldokol a BKV, sok nehéz sorsú ember a kilakoltatást várja, és nincs elég hely a hajléktalanszállókon? Amikor mindent lebetonoztak, amit csak tudtak?” - kérdezte, és megemlítette azt is, hogy Tarlós engedélyezte „a szovjet időket idéző propagandalap, a Lokál terjesztését”. Baranyi szerint is fontos az árkok betemetése, de úgy látja, arra Tarlós díszpolgári címe is elég, nem kell mellé pénzt is tenni. 

Végül Soproni és Baranyi mellett nem szavazta meg az extra pénzt Déri Tibor, Havasi Gábor Pikó András és a DK-s közgyűlési tagok sem, a fideszes Kovács Péter és Karsay Ferenc tartózkodott. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.