Megszavazták Tarlós István extra végkielégítését

POLITIKA
2019 november 05., 12:02
comments 228

Elfogadta a fővárosi közgyűlési többség Karácsony Gergey javaslatát Tarlós István duplájára emelt végkielégítéséről. Karácsony a szavazás előtt azt mondta, „mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról” kérték ezt tőle, és bár elfogadja, hogy megosztó ügyről van szó,

„sose felejtsék el, hogy amikor politikai riválisunkat megbecsüljük, akkor a mögötte levő szavazók százezreit is megbecsüljük”.Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás és a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina kritizálta a javaslatot. Soproni azt mondta, nem sajnálja a törvény szerint járó pénzt, de az extra végkielégítésnek

„szimbolikus üzenete van, mert azt üzeni, hogy minden rendben volt az elmúlt kilenc évben Budapesten. Azt üzenjük, hogy Tarlós István jó gazdája volt Budapestnek. Biztosan jár ez, amikor fuldokol a BKV, sok nehéz sorsú ember a kilakoltatást várja, és nincs elég hely a hajléktalanszállókon? Amikor mindent lebetonoztak, amit csak tudtak?” - kérdezte, és megemlítette azt is, hogy Tarlós engedélyezte „a szovjet időket idéző propagandalap, a Lokál terjesztését”. Baranyi szerint is fontos az árkok betemetése, de úgy látja, arra Tarlós díszpolgári címe is elég, nem kell mellé pénzt is tenni.

Végül Soproni és Baranyi mellett nem szavazta meg az extra pénzt Déri Tibor, Havasi Gábor Pikó András és a DK-s közgyűlési tagok sem, a fideszes Kovács Péter és Karsay Ferenc tartózkodott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.