Megszólalt a darnózseli hentes: Megfogtam a feleségem két vállát amikor cirkuszolt, és megráztam, hogy mikor tér már észhez

bűnügy
2019 november 06., 04:10

„Tudtam, hogy meg vagyok vádolva, amit fújnak rám, amit köpködnek rám, ezzel nem tudok mit tenni. Nem tudok mit tenni. Most gondolja el, hogy az öt év alatt hányszor kellett volna nekem nyilatkozni, ha mindent meg akarok cáfolni, egy bohóc lennék, már bohóc. Én ezt a végére tartogattam, hogy ha vége lesz, akkor valószínűsítem, hogy szeretnék megszólalni. Sajnos nem úgy alakult, hogy vége lett, de most mégis úgy éreztem, hogy meg kell szólalnom, mert már olyan kampány indult ellenem, meg olyan felháborodás, hogy szinte már Hannibálként kezelnek”

- ezt az RTL Klub műsorában, a Házon Kívül keddi adásában mondta a darnózseli hentes néven ismertté vált N. János, akit október végén hét év börtönbüntetésre ítéltek halált okozó testi sértés miatt. A büntetés kiszabásánál figyelembe vették, hogy felesége korábbi megverése miatt próbaidőn volt, illetve azt, hogy a holttest megsemmisítésének módja rendkívül kegyeletsértő volt. Az ügyről idén mi is forgattunk.

link Forrás


N. János ügye 2014 óta húzódik. Feleségét, Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. 

A hentes csupán egyszer tett vallomást, még az ügy legelején. Azóta ügyvédje tanácsára nem szólalt meg sehol. Most az RTL Klubnak azt mondta, nem tüntette el a feleségét és a maradványait sem. 

N. János korábban feleségével közös otthonában fogadta a stábot, de a házon belül nem forgathattak. Megmutatta viszont a füstölőt, ahová a vád szerint felesége holttestét bevonszolta és feldarabolta. A házaspárnak két gyereke született, a nagyobb kollégiumban, a kisebb most is az apjával lakik. N. János azt mondja, a gyerekek nem hiszik el, hogy ő ölte meg Juditot, sőt még azt sem fogták fel szerinte, hogy meghalt. Erről ritkán beszélnek. 

„Miért bolygassuk meg ezt, hogy így anya, úgy anya. De azért beszélgetünk jó emlékekről, jó élményekről, ami a feleségemmel kapcsolatos. De azért itt kimerül” 

- felelte a riporter kérdésére. 


Kiderült az is, hogy a házban nem tartanak képet Juditról, és a gyerekeknek nem segített pszichológus az eset feldolgozásában. N. János ismét elmondta, amit végig állított, azaz hogy szerinte a felesége beleszeretett valaki másba, és ez volt az egyetlen oka annak, hogy a házasságuk megromlott.

A férfit felesége bántalmazásáért korábban elítélték, és két évre próbára bocsájtották. Juditnak a távoltartást is megítélték. A gyerekeket viszont a gyermekelhelyezési perben végül N. Jánosnak ítélték.

„Maga a bántalmazás abban merült ki, hogy megfogtam a feleségem két vállát, és most nem magyarázkodni akarok, de ha ennyi volt, akkor ennyi volt. Megfogtam a feleségem két vállát amikor cirkuszolt, és megráztam, hogy mikor tér már észhez. És akkor szakadt a blúz, leszakadtak a gombok.”

A riporter kérdésére válaszolva azt mondta, azzal ellentétben, amit a vádiratban írtak, Judit nem félt tőle. Pedig az áldozat testvére is ezt állítja, és szerinte Judit csak azért akart visszaköltözni a házba, hogy ne legyen távol a gyerekektől. Az ügyészség és a bíróság úgy ítélte meg, ez lehetett a férfi indítéka. Ő azonban most azt mondta, sem ő, sem a gyerekek nem tudták, hogy az asszony erre készül. 

Annak ellenére, hogy a bíróság bizonyítottnak találta, hogy hazudott arról, hogy hol volt felesége eltűnése idején, a férfi továbbra is azt állítja, a nővérénél járt akkor. 

„Bizony bizony, a megjelölt körülményekre nézve, amik lényeges körülmények, hát aktív hazugságon volt érhető a vádlott” - mondta a tárgyaláson a bíró.

N. János nem tagadta, hogy Judit eltűnése napján is dolgozott a ház alagsorában kialakított füstölőben, de azt mondta, egy állatot dolgozott fel, ahogy tette azt sokszor korábban is. A vád szerint azonban itt semmisítette meg felesége holttestét. N. János azt mondta, a füstölőben nem lehet elégetni egy holttestet, sem mást. 

„Azóta semmit nem csináltam, még saját részre sem csináltam semmit. Nyilván hogyha én most készítenék húsipari termékeket, nem lenne az az ember, aki csak kóstolásképpen is elfogadná tőlem ezek után. Olyan szinten le lettem járatva, olyan szinten le lett járatva maga a szakma, illetve le lettem járatva én, hogy nem lenne ember, aki elfogyasztaná azt a terméket, amit én előállítok. Azt nem kell mondanom, hogy miért”.