Török katonák fogságba ejtették al-Bagdadi ISIS-vezér egyik feleségét

Egy szerdai beszédében az Ankarai Egyetemen Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, hogy török katonák elfogták Abu Bakr al-Bagdadi feleségét Szíriában. Az elnök kitért arra is, hogy az amerikaiak egy hete kürtölik tele a világot azzal, hogy kommandósaik rajtaütése során maga al-Bagdadi, az ISIS nevű terrorszervezet kalifája felrobbantotta magát és több családtagját.

„Először itt jelentem be: elfogtuk al-Bagdadi (egyik) feleségét, és nem csináltuk akkora ügyet belőle, mint az amerikaiak. Ezen kívül elfogtuk a nővérét és az öccsét is Szírában”

- mondta Erdogan.

Az amerikai rajtaütés során al-Bagdadi több hozzátartozójával, köztük két feleségével menekült be egy alagútba, ahol felrobbantotta magát. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.