Török katonák fogságba ejtették al-Bagdadi ISIS-vezér egyik feleségét

Egy szerdai beszédében az Ankarai Egyetemen Recep Tayyip Erdogan török elnök bejelentette, hogy török katonák elfogták Abu Bakr al-Bagdadi feleségét Szíriában. Az elnök kitért arra is, hogy az amerikaiak egy hete kürtölik tele a világot azzal, hogy kommandósaik rajtaütése során maga al-Bagdadi, az ISIS nevű terrorszervezet kalifája felrobbantotta magát és több családtagját.

„Először itt jelentem be: elfogtuk al-Bagdadi (egyik) feleségét, és nem csináltuk akkora ügyet belőle, mint az amerikaiak. Ezen kívül elfogtuk a nővérét és az öccsét is Szírában”

- mondta Erdogan.

Az amerikai rajtaütés során al-Bagdadi több hozzátartozójával, köztük két feleségével menekült be egy alagútba, ahol felrobbantotta magát. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.