Trump fia megnevezte a Twitteren az apja ellen valló CIA-elemzőt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Ifjabb Donald Trump megosztott a Twitteren egy cikket a szélsőjobboldali Breitbartról, amiben a lap leírta annak a CIA-alkalmazott nevét, akitől a feltételezések szerint elindult az elnök ellen jelenleg is zajló vádeljárás. Erről az informátorról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség, azaz CIA egyik alkalmazottja, és hogy ő tett jelentést arról, hogy Trump törvénytelenül nyomást gyakorolt az ukrán elnökre annak érdekében, hogy amerikai politikai ellenfeleit lejárathassa.

Az informátor neve napok óta kering az amerikai média alsóbb szintjein, de komolyan vehető újság még nem írta le a nevét, ugyanis nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy tényleg ő volt a Trump elleni eljárás elindítója.

Ifjabb Donald Trump később a Twitteren azt írta, a Breitbart-cikk megosztásáról egyáltalán nem egyeztetett a Fehér Házzal, aki ezt hiszi, az tanulmányozza jobban, miket oszt meg a Twitteren. (Yahoo News/AFP)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.