A DK tegnap még támogatta, ma már kihátrál a necces zuglói parkolási szerződés mögül

Erkölcsileg problémás, de szakmailag jó. Így összegezte Horváth Csaba a legfrissebb parkolási közbeszerzést. Zugló elvileg a mai november 7-ei rendkívüli testületi ülésen szentesítene egy üzletet a korábban parkolási csalásért elítélt Kupper András cégével. 76 darab parkoló automatát készülnek vásárolni és 4 éves karbantartási szerződést kötnének a C-Ware kft.-vel, azzal a céggel, ami a legendás Centrum Parkoló kft. kvázi utódcége. Szerdán Horváth Csaba sajtótájékoztatón védte meg a szerződést. Itt felsorakozott mögötte a Momentum, a párbeszéd, az MSZP és a DK-s képviselő is, Horváth Zsolt. Ma viszont a DK sajtóközleményben hátrál ki a szerződés mögül. 

„DK: Nem támogatjuk az új zuglói parkolási szerződést

Számos politikai, erkölcsi aggályt vet fel az új, már beterjesztett XIV. kerületi parkolási szerződés. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint ebben a kérdésben csak a zuglói polgárok véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni. Amíg ez nem történik meg, és az aggályok sem oszlanak el, a DK arra kéri a zuglói közgyűlést, hogy az előterjesztést ne vegye napirendre. Ha mégis megtörténik, a DK zuglói képviselői ezt az előterjesztést, szerződést nem szavazzák meg.”

2019. 11. 06 - Horváth Zsolt (DK), Rózsa András (Momentum), Horváth Csaba (polgármester), Hajdu Flórián (MSZP), Szabó Rebeka (P)

Nem csak azért aggályos a Demszky- és Tarlós-korszak parkolási cápájával üzletelni, mert ő korábban már pont Zuglóban több tízezer rendbeli parkolási csalást követett el, nem is csak azért mert cégeinek vezetői jelenleg is tucatszám ülnek a vádlottak padján milliárdos parkolási csalás ügyében, hanem mert Zugló már korábban megégette magát, amikor Kupper Andrással kötött üzletet. 2017-ben 207 db. parkolóórát vásároltak a C-Ware kft.-től, és kötöttek egy olyan szerződést, ami szerint minden egyes vadiúj automata havi karbantartási költsége 69ezer forint + Áfa. ezt követően kiderült, hogy szinte semmi profit nem marad a parkolásból a zuglóiaknak. Karácsony Gergely akkor ugyan tartózkodott a szavazásnál, a kampányban mégis végig emiatt a szerződés miatt kellett magyarázkodnia.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony Gergely szerdán a Karmelita kolostor előtt úgy nyilatkozott, hogy az akkor egy rossz döntés volt. Ezt a rossz döntést egyébként a Fidesz és az MSZP frakció egyöntetűen támogatta.

Az új szerződést a Kutyapárt képviselője, Victora Zsolt sem támogatja. ezt írják: „Forradalmasítottuk a zuglói parkolást. Már nem csak az MSZP-nek meg a Fidesznek, hanem a Kutyapártnak is fizethettek!”

Ha kíváncsi hogyan épült fel Kupper András parkolási birodalma, akkor nézze meg a sötét parkolási ügyekről szóló dokumentumfilmet:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.