A törökök elkezdték hazatelepíteni a nyugati ISIS-harcosokat, egy amerikai a senkiföldjén ragadt

A török-görög határon, a senkiföldjén rostokol egy amerikai férfi, miután Törökország kiutasította, a görög hatóságok viszont nem engedték be az országba. A gyanú szerint az illető az Iszlám Állam (ISIS) tagja lehetett, jelenleg a törökök tarthatják fogva.

Fotó: DHA/AFP

Sülejman Soylu török belügyminiszter múlt hétfőn jelentette be, hogy haza fogják toloncolni a fogságba esett külföldi ISIS-eseket, mondván, hogy „Törökország nem lesz a külföldi dzsihádisták szállodája”. Azóta már hazaküldtek egy amerikai állampolgárt, csütörtökön pedig hét német is ugyanerre a sorsra juthat. Folyamatban van két ír, tizenegy francia és három dán állampolgár ügye, de egyelőre nem tudni, összesen hány embert akarnak hazatelepíteni. 

Ankara többször bírálta az európai országokat, amiért ahelyett, hogy visszafogadnák az ISIS-hez csatlakozó embereket, inkább megfosztják őket az állampolgárságuktól, ezzel Törökországot hozva nehéz helyzetbe. A britek plédául több mint száz, különböző terrorszervezethez elszegődött ember esetében jártak el így 2010 óta. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Washingtonba látogat, ahol valószínűleg erről a témáról is tárgyalni fog. (The Guardian

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.