A chilei válogatott játékosai nem vállalják a Peru elleni meccset

2019 november 13., szerda 19:17

A chilei labdarúgó-válogatott játékosai a hetek óta tartó tüntetések és nyugtalan légkör miatt nem vállalják a jövő keddre tervezett felkészülési mérkőzést Peru ellen.

A Chilei Labdarúgó Szövetség közölte: a focisták reggeli tanácskozásán született meg a döntés, hogy nem lépnek pályára a barátságos meccsen, ami a perui fővárosban, Limában lett volna. A játékosok már vissza is tértek klubjaikhoz.

Az nem derült ki, miért döntöttek így a labdarúgók, de a Bayer Leverkusen középpályása, Charles Aránguiz azt mondta, a meccset nem szabad megrendezni, mivel nyugtalanság uralkodik az országban.

Charles Aránguiz a Bayer Leverkusen játékosaként az Augsburg elleni Bundesliga-meccsen 2019., szeptember 28-án. Fotó: Stefan Puchner/dpa/AFP

Chilében lassan egy hónapja tartanak a kormányellenes és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni megmozdulások, amik diáktüntetésként kezdődtek október közepén az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer átalakítását követelve. Azóta elfajultak az események, és az erőszak miatt már 20 ember meghalt, és több mint 2000 megsebesült. Kedden több 100 ezer tiltakozó vonult az utcákra Chile városaiban, hogy azonnali és széles körű reformokat, például minimálbér-emelést és a gyógyszerárak leszállítását, illetve új alkotmány kidolgozását követeljék. (MTI)