A chilei válogatott játékosai nem vállalják a Peru elleni meccset

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A chilei labdarúgó-válogatott játékosai a hetek óta tartó tüntetések és nyugtalan légkör miatt nem vállalják a jövő keddre tervezett felkészülési mérkőzést Peru ellen.

A Chilei Labdarúgó Szövetség közölte: a focisták reggeli tanácskozásán született meg a döntés, hogy nem lépnek pályára a barátságos meccsen, ami a perui fővárosban, Limában lett volna. A játékosok már vissza is tértek klubjaikhoz.

Az nem derült ki, miért döntöttek így a labdarúgók, de a Bayer Leverkusen középpályása, Charles Aránguiz azt mondta, a meccset nem szabad megrendezni, mivel nyugtalanság uralkodik az országban.

Charles Aránguiz a Bayer Leverkusen játékosaként az Augsburg elleni Bundesliga-meccsen 2019., szeptember 28-án.Fotó: Stefan Puchner/dpa/AFP

Chilében lassan egy hónapja tartanak a kormányellenes és a társadalmi egyenlőtlenségek elleni megmozdulások, amik diáktüntetésként kezdődtek október közepén az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer átalakítását követelve. Azóta elfajultak az események, és az erőszak miatt már 20 ember meghalt, és több mint 2000 megsebesült. Kedden több 100 ezer tiltakozó vonult az utcákra Chile városaiban, hogy azonnali és széles körű reformokat, például minimálbér-emelést és a gyógyszerárak leszállítását, illetve új alkotmány kidolgozását követeljék. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.