Egy orosz felcsempészte dagadt macskáját, Viktort a repülőre

Mihail Galin többé nem törzsutasa az orosz Aeroflot légitársaságnak. Az Aeroflot azután fosztotta meg státusától és az évek során felhalmozott bónuszpontjaitól, hogy Galin lebukott: a szabályokat megszegve nyolc kilósnál nehezebb állatot csempészett fel a gép utasterébe. A légitársaság szabályzata szerint a nyolc kilósnál nehezebb házikedvenceket poggyászként kell feladni. Galin a BBC értesülései szerint úgy trükközte ki a szabályt, hogy a mérlegeléskor egy másik, könnyebb macskát rakott a mérlegre a sajátja helyett.

Saját kedvence a jelek szerint amúgy jól szórakozott az út során:

Galin amúgy pont ezzel a Facebook-poszttal maga buktatta le saját magát.

Posztjából az is kiderül, hogy pontosan hogyan sikerült felcsempésznie kedvencét. Mint írta, a lett fővárosból, Rigából tartott Vlagyivosztokba moszkvai átszállással. Macskáját a moszkvai átszállásnál mérlegelték le, és mert tíz kilónál is nehezebb volt, közölték vele, hogy fel kell adnia. Ezt ő nem akarta, ezért átfoglalta a járatát, és nekivágott a környéknek a sajátjára hasonlító, de sokkal könnyebb macska után kutatva.

Sikerrel járt, talált egyet, ami könnyebb volt. Lemérlegeltette az állatot, amit aztán visszaadott valódi gazdáinak, és a gépre már természetesen saját kedvencét, Viktort vitte magával. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.