Kövér László: Napjaink Európájában a legfélelmetesebb, hogy nem lehet átlátni, hogy kié a valóságos hatalom

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„"Meggyőződésem szerint Európában a biztonság, béke és stabilitás forrása nem önmagában az Európai Unió, hanem a geopolitikai erőegyensúly a világ katonailag két legerősebb állama, az Egyesült Államok és Oroszország között” – jelentette ki Kövér László a Terrorházában. A XXI. Század Intézet által rendezett A történelem, ami nem ért véget - Európa 30 évvel a kommunizmus bukása után című nemzetközi konferencián mondott záróbeszédében a házelnök hozzátette: 

„meggyőződésem az is, hogy az államok cselekvőképessége forrása saját szuverenitásukban rejlik. A demokrácia forrása pedig nem a jogállam, hanem a társadalmi középosztály. A jogállam csak eszköze a politikai demokráciának.”

Kövér szerint „ma az a veszély fenyegeti az Európai Unió tagállamait, hogy szupranacionális gazdasági és politikai érdekkörök a legváltozatosabb eszközökkel és módon” felszámolják a szuverenitásukat. 

„Az 1990 előtti bipoláris világrendben a szuverenitás korlátozottsága elfogadhatóbb, kiszámíthatóbb volt, mint mai bizonytalan állapotában. (...) Mind nyugaton, min keleten világos volt, hogy ki kicsoda és mi miért történik. Világos volt, hogy ki a barát, ki az ellenség”

– mondta. Ezzel szemben

„napjaink Európájának legfélelmetesebb újdonsága az, hogy nem lehet átlátni a hatalmi a viszonyokat, hogy ki kivel van, hogy kié a valóságos hatalom”.

Példaként Angela Merkelt hozta, hogy miért beszélt egyik nap a multikultiralizmus végéről, másik nap pedig a wilkommenskulturról:

„....ennyire futja szellemi képességeiből, vagy ennyire futja erejéből azon háttérben maradó játékmesterekkel, hatalmi tényezőkkel szemben, akik egyre nyíltabban formálnak igényt arra, hogy az állami funkciók egyre nagyobb részét magánosítsák.” 

Nem erről álmodtunk harminc éve, „az pedig még a legrosszabb álmainkban sem jött elő, hogy 2019-ben az Európai Unió olyan cselekvésképtelen lesz, mint amilyen napjainkban látszik”.

„Harminc évvel ezelőtt nem gondoltuk, hogy lesznek olyan gazdasági és politikai erőcsoportok, amik az Európai Unió tagállamainak szuverenitásának elsorvasztásában érdekeltek”

– folytatta. Ahogy 1989-ben azt sem gondolta volna, hogy néhány évtizeden belül eladósodik és hanyatlani kezd az európai középosztály. Kövér László végül kijelentette:

„El nem hanyagolható hatása van a nyugat-európai középosztályra annak is, hogy az illegális migráció és az erőltetett multikulturalizmus következményeként foszladozni kezd az a társadalmi és kulturális homogenitás, amely kiszámíthatóságot és biztonságérzetet nyújtott számára.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.