A kormány elégedett Áder János munkájával, megduplázzák a fizetését

A jelenlegi 1 507 350 forintról közel duplájára nőhet a köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.

Úgy néz ki, a kormány igencsak elégedett a fideszes törvényeket gond nélkül aláíró Áder Jánossal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter különösebben meg nem indokolt törvényjavaslata szerint a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) 39-szeresében meghatározott államfői tiszteletdíj Kövér László házelnök havi kb. 2,67 milliós fizetésének 1,1-szerese lesz, ami kb. 2 millió 937 ezer forint.

A házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak 3-tripláját keresik, Kövér pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), így Áder fizetése jövőre automatikusan tovább nő majd.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón bírálta az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését. Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéé pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra nő – mondta. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.