A kormány elégedett Áder János munkájával, megduplázzák a fizetését

POLITIKA
2019 november 15., 14:26
comments 155

A jelenlegi 1 507 350 forintról közel duplájára nőhet a köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.

Úgy néz ki, a kormány igencsak elégedett a fideszes törvényeket gond nélkül aláíró Áder Jánossal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter különösebben meg nem indokolt törvényjavaslata szerint a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) 39-szeresében meghatározott államfői tiszteletdíj Kövér László házelnök havi kb. 2,67 milliós fizetésének 1,1-szerese lesz, ami kb. 2 millió 937 ezer forint.

A házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak 3-tripláját keresik, Kövér pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), így Áder fizetése jövőre automatikusan tovább nő majd.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón bírálta az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését. Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéé pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra nő – mondta. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.