A kormány elégedett Áder János munkájával, megduplázzák a fizetését

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A jelenlegi 1 507 350 forintról közel duplájára nőhet a köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.

Úgy néz ki, a kormány igencsak elégedett a fideszes törvényeket gond nélkül aláíró Áder Jánossal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter különösebben meg nem indokolt törvényjavaslata szerint a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) 39-szeresében meghatározott államfői tiszteletdíj Kövér László házelnök havi kb. 2,67 milliós fizetésének 1,1-szerese lesz, ami kb. 2 millió 937 ezer forint.

A házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak 3-tripláját keresik, Kövér pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), így Áder fizetése jövőre automatikusan tovább nő majd.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón bírálta az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését. Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéé pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra nő – mondta. (24)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.