A kormány elégedett Áder János munkájával, megduplázzák a fizetését

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A jelenlegi 1 507 350 forintról közel duplájára nőhet a köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.

Úgy néz ki, a kormány igencsak elégedett a fideszes törvényeket gond nélkül aláíró Áder Jánossal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter különösebben meg nem indokolt törvényjavaslata szerint a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) 39-szeresében meghatározott államfői tiszteletdíj Kövér László házelnök havi kb. 2,67 milliós fizetésének 1,1-szerese lesz, ami kb. 2 millió 937 ezer forint.

A házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak 3-tripláját keresik, Kövér pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), így Áder fizetése jövőre automatikusan tovább nő majd.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón bírálta az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését. Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéé pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra nő – mondta. (24)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.