A kormány elégedett Áder János munkájával, megduplázzák a fizetését

2019 november 15., péntek 14:26
159

A jelenlegi 1 507 350 forintról közel duplájára nőhet a köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.

Úgy néz ki, a kormány igencsak elégedett a fideszes törvényeket gond nélkül aláíró Áder Jánossal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter különösebben meg nem indokolt törvényjavaslata szerint a most a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) 39-szeresében meghatározott államfői tiszteletdíj Kövér László házelnök havi kb. 2,67 milliós fizetésének 1,1-szerese lesz, ami kb. 2 millió 937 ezer forint.

A házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak 3-tripláját keresik, Kövér pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), így Áder fizetése jövőre automatikusan tovább nő majd.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón bírálta az állami hivatalok vezetőinek fizetésemelését. Miközben a közigazgatásban létszámstop van, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének fizetése 1,7 millióról 4 millió forintra, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjéé pedig 990 ezerről 1,9 millió forintra nő – mondta. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt