Délután lezárják a Puskás környékét a stadionavató miatt

közlekedés
2019 november 15., 05:14

Forgalomkorlátozásra kell számítani péntek Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A térség legnagyobb stadionjának megnyitójára, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre 70 ezer szurkolót várnak. A BKK a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 15 órától 23 óráig lezárják a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, továbbá az Ifjúság útját. Lezárásra kell számítani az Istvánmezei út, a Cházár András utca és a Verseny utca egy-egy szakaszán is. 

link Forrás

 A Thököly út, a Hungária körút és a Kerepesi út által határolt területre csak az ott lakók hajthatnak be. Emellett pénteken 7 órától 23 óráig tilos megállni a környéken.A BKK közölte, hogy a stadion bejáratai a Dózsa György út és a Stefánia út felől érhetők el. A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, 

ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék meg a stadiont,hanem a közösségi közlekedést vegyék igénybe, a társaság sűrűbben indítja majd járatait.

A megszokottnál lényegesen gyakrabban jár majd a 2-es és 4-es metró, az 1-es villamos, sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig meghosszabbítják, emellett ideiglenesen minden Thököly úton közlekedő busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is.

A forgalomkorlátozások miatt egyes járatok - 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz, 75-ös és 77-es trolibusz - útvonala megváltozhat előreláthatóan 15 órától az utolsó járatok indulásáig. (police.hu/MTI)