Pokorni engedett a 220-ból, a nagy fákat mégsem vágják ki a Normafánál

környezetvédelem
2019 november 16., 08:52
comments 175

Komoly tiltakozást váltott ki a 12. kerületi önkormányzat terve, miszerint 220 fát akartak kivágni a Normafánál, hogy egy új parkolót alakíthassanak ki a gépjárművel érkezők fokozott kényelme érdekében. 

A tiltakozások hatására Pokorni Zoltán kerületi polgármester pénteken megígérte, hogy újratervezik a parkolót, úgy, hogy kevesebb fát kelljen csak kivágni. 

Pokorni Zoltán (Fidesz) a fővárosi közgyűlésben (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Pokorni Zoltán (Fidesz) a fővárosi közgyűlésben (Fotó: Botos Tamás) Fotó: Botos Tamás/444

A 20 centinél vastagabb törzsű fákat például mind meghagyják, szólt az ígért. Még e bejelentés előtt szombatra tüntetést is szerveztek a parkoló építése ellen. 

Pokorni azt is mondta, hogy ha a fogaskerekű feljebb menne, akkor nem kellene parkoló egyáltalán. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.