Dehidratáció miatt meghalt egy 9 hónapos csecsemő a moriai menekülttáborban

migráció
2019 november 17., 11:24
comments 21

Az MSF Sea nevű, menekülteket segítő szervezet arról számolt be a Twitteren, hogy a Görögoszághoz tartozó Leszbosz szigeten lévő Moria melletti menekülttáborban néhány napja meghalt egy 9 hónapos gyerek, súlyos dehidratáció miatt.

Jelenleg kb. 15 ezer ember, köztük 5 ezer fiatalkorú lehet a moriai táborban, ahol több szervezet szerint sem megfelelőek az életkörülmények. Az MSF Sea egyenesen pokolnak nevezte a tábort, és összefogást sürgetett annak érdekében, hogy az itt csapdába esett bevándorlókat valahogy kiszabadítsák innen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt