Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését

politika
2019 november 19., 09:02
comments 93

Nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy napirendre vegyék azt a javaslatot, ami pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedők, köztük az SMA-s gyerekek számára, írja a Mérce

A jobbikos Rig Lajos javaslata szerint ebbe az alapba egyszázalékos felajánlások és egyéb adományok érekzhettek volna vállalkozások és magánszemélyek részéről, a harmadik lábat pedig kormányzati hozzájárulások alkották volna, hasonlóan a vörösiszap-katasztrófa után létrehozott alaphoz.

A javaslatot először múlt héten, a bizottságban szavazták le, majd a napirendre vételről hétfőn is vitáztak a Parlamentben. Akkor egyetlen kormánypárti képviselő sem szólt hozzá, a keddi szavazáson pedig tartózkodtak. 

Az SMA-izomsorvadás az utóbbi időben sokat szerepelt a sajtóban, mert két kisfiú esetében is sikerült több száz millió forintot összegyűjteni a gyógyszerre. Utólag kiderült, hogy Mészáros Lőrinc mindkétszer ott volt az adományozók közt

Az SMA kezelése Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban és más országokban is ingyenes. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.