Elutasította a Fidesz az SMA-s gyerekek megsegítését

2019 november 19., kedd 9:02
101

Nem támogatta a fideszes parlamenti többség, hogy napirendre vegyék azt a javaslatot, ami pénzalapot hozott volna létre a ritka betegségekben szenvedők, köztük az SMA-s gyerekek számára, írja a Mérce

A jobbikos Rig Lajos javaslata szerint ebbe az alapba egyszázalékos felajánlások és egyéb adományok érekzhettek volna vállalkozások és magánszemélyek részéről, a harmadik lábat pedig kormányzati hozzájárulások alkották volna, hasonlóan a vörösiszap-katasztrófa után létrehozott alaphoz.

A javaslatot először múlt héten, a bizottságban szavazták le, majd a napirendre vételről hétfőn is vitáztak a Parlamentben. Akkor egyetlen kormánypárti képviselő sem szólt hozzá, a keddi szavazáson pedig tartózkodtak. 

Az SMA-izomsorvadás az utóbbi időben sokat szerepelt a sajtóban, mert két kisfiú esetében is sikerült több száz millió forintot összegyűjteni a gyógyszerre. Utólag kiderült, hogy Mészáros Lőrinc mindkétszer ott volt az adományozók közt

Az SMA kezelése Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban és más országokban is ingyenes. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt