Kifizette Ron Werbert az LMP

A Magyar Narancs azt írja, Ron Werber izraeli kampánytanácsadó cége és a Lehet Más a Politika párt a múlt héten peren kívüli megállapodásban rendezték jogvitájukat. A megállapodás tartalma nem nyilvános, az viszont bizonyos, hogy az LMP végül kifizette a Werber által kért összeget. Hogy mennyiben állapodtak meg végül, azt szintén nem tudjuk.

Werber a 2018-as országgyűlési választások előtt 1 hónappal távozott az LMP kampánycsapatából, és az eredeti követelés szerint az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki neki, erre jött szintén, szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés. Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet, hiszen a Werbert a választási eredmények függvényében bizonyos sikerdíj is megilletné, de nem tudni, mennyi.

Werber szrződésszegéssel vádolta az LMP-t, azt állítva, veszélyeztetik a választási eredményeket, és „kulcsfontosságú kampányeseményeket tesznek középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá”.

Werber távozása után tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Ungár Péter arról beszél, direkt úgy kötött szerződést Werberrel a párt nevében, hogy később ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.