Kifizette Ron Werbert az LMP

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Narancs azt írja, Ron Werber izraeli kampánytanácsadó cége és a Lehet Más a Politika párt a múlt héten peren kívüli megállapodásban rendezték jogvitájukat. A megállapodás tartalma nem nyilvános, az viszont bizonyos, hogy az LMP végül kifizette a Werber által kért összeget. Hogy mennyiben állapodtak meg végül, azt szintén nem tudjuk.

Werber a 2018-as országgyűlési választások előtt 1 hónappal távozott az LMP kampánycsapatából, és az eredeti követelés szerint az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki neki, erre jött szintén, szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés. Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet, hiszen a Werbert a választási eredmények függvényében bizonyos sikerdíj is megilletné, de nem tudni, mennyi.

Werber szrződésszegéssel vádolta az LMP-t, azt állítva, veszélyeztetik a választási eredményeket, és „kulcsfontosságú kampányeseményeket tesznek középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá”.

Werber távozása után tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Ungár Péter arról beszél, direkt úgy kötött szerződést Werberrel a párt nevében, hogy később ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.