Kifizette Ron Werbert az LMP

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Narancs azt írja, Ron Werber izraeli kampánytanácsadó cége és a Lehet Más a Politika párt a múlt héten peren kívüli megállapodásban rendezték jogvitájukat. A megállapodás tartalma nem nyilvános, az viszont bizonyos, hogy az LMP végül kifizette a Werber által kért összeget. Hogy mennyiben állapodtak meg végül, azt szintén nem tudjuk.

Werber a 2018-as országgyűlési választások előtt 1 hónappal távozott az LMP kampánycsapatából, és az eredeti követelés szerint az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki neki, erre jött szintén, szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés. Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet, hiszen a Werbert a választási eredmények függvényében bizonyos sikerdíj is megilletné, de nem tudni, mennyi.

Werber szrződésszegéssel vádolta az LMP-t, azt állítva, veszélyeztetik a választási eredményeket, és „kulcsfontosságú kampányeseményeket tesznek középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá”.

Werber távozása után tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Ungár Péter arról beszél, direkt úgy kötött szerződést Werberrel a párt nevében, hogy később ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.