Kifizette Ron Werbert az LMP

2019 november 19., kedd 12:57
52

A Magyar Narancs azt írja, Ron Werber izraeli kampánytanácsadó cége és a Lehet Más a Politika párt a múlt héten peren kívüli megállapodásban rendezték jogvitájukat. A megállapodás tartalma nem nyilvános, az viszont bizonyos, hogy az LMP végül kifizette a Werber által kért összeget. Hogy mennyiben állapodtak meg végül, azt szintén nem tudjuk.

Werber a 2018-as országgyűlési választások előtt 1 hónappal távozott az LMP kampánycsapatából, és az eredeti követelés szerint az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki neki, erre jött szintén, szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés. Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet, hiszen a Werbert a választási eredmények függvényében bizonyos sikerdíj is megilletné, de nem tudni, mennyi.

Werber szrződésszegéssel vádolta az LMP-t, azt állítva, veszélyeztetik a választási eredményeket, és „kulcsfontosságú kampányeseményeket tesznek középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá”.

Werber távozása után tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Ungár Péter arról beszél, direkt úgy kötött szerződést Werberrel a párt nevében, hogy később ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt