Kifizette Ron Werbert az LMP

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Magyar Narancs azt írja, Ron Werber izraeli kampánytanácsadó cége és a Lehet Más a Politika párt a múlt héten peren kívüli megállapodásban rendezték jogvitájukat. A megállapodás tartalma nem nyilvános, az viszont bizonyos, hogy az LMP végül kifizette a Werber által kért összeget. Hogy mennyiben állapodtak meg végül, azt szintén nem tudjuk.

Werber a 2018-as országgyűlési választások előtt 1 hónappal távozott az LMP kampánycsapatából, és az eredeti követelés szerint az LMP félévnyi tiszteletdíjat, azaz 18 ezer eurót nem fizetett ki neki, erre jött szintén, szerződésben vállalt 16 ezer eurónyi költségtérítés. Ez összesen mintegy 11 millió forint, a végösszeg azonban ennél magasabb is lehet, hiszen a Werbert a választási eredmények függvényében bizonyos sikerdíj is megilletné, de nem tudni, mennyi.

Werber szrződésszegéssel vádolta az LMP-t, azt állítva, veszélyeztetik a választási eredményeket, és „kulcsfontosságú kampányeseményeket tesznek középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá”.

Werber távozása után tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a Magyar Narancs nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen Ungár Péter arról beszél, direkt úgy kötött szerződést Werberrel a párt nevében, hogy később ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.