Mi történhetett, ellenzéki politikusok vették át a közmédia Facebookját?

media
2019 november 20., 6:57
comments 286

Volt az a szép időszaka a köztévének, amikor a Híradó napi szinten foglalkozott a magyar helyesírás aktuális helyzetével. És ebből születettek ezek a beszámolók:

Karácsony Gergely is helyesírási hibát vétett

Helyesírási hibáktól hemzseg Karácsonyék hirdetése

De tényleg alaposan utánamentek a témának. „Az M1 Híradó stábja megkérdezte Karácsony Gergelyt, hogyan készülnek a kormányzásra vagy egy oktatási reformra, ha egy rövid hirdetésben sem tudják megjeleníteni helyesen elképzeléseiket”.  Vagy:  „Az egyébként az általános iskola alsó tagozatos tananyagának számító j és ly használata Karácsony Gergelynek is gondot okozott. Ő a dolgozószobája szót szintén így, pontos j helyett ly-nal írta le közösségi oldalán”.

Aztán szépen, alaposan össze is foglalták időnként a helyzetet:

Példaértékű. Én ezt a cikket kivételesen háromszor olvastam át megjelenés előtt, de így is maradhatott benne hiba. Nem beszélve a többi cikkről. 

Szegény köztévé viszont most retteghet, hogy bekerül a saját Híradójába. A közszolgálati M4 Sport így hangolt tegnap a Wales-Magyarország meccsre:

photo_camera Fotó: M4 Sport/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt