Mi történhetett, ellenzéki politikusok vették át a közmédia Facebookját?

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Volt az a szép időszaka a köztévének, amikor a Híradó napi szinten foglalkozott a magyar helyesírás aktuális helyzetével. És ebből születettek ezek a beszámolók:

Karácsony Gergely is helyesírási hibát vétett

Helyesírási hibáktól hemzseg Karácsonyék hirdetése

De tényleg alaposan utánamentek a témának. „Az M1 Híradó stábja megkérdezte Karácsony Gergelyt, hogyan készülnek a kormányzásra vagy egy oktatási reformra, ha egy rövid hirdetésben sem tudják megjeleníteni helyesen elképzeléseiket”.  Vagy:  „Az egyébként az általános iskola alsó tagozatos tananyagának számító j és ly használata Karácsony Gergelynek is gondot okozott. Ő a dolgozószobája szót szintén így, pontos j helyett ly-nal írta le közösségi oldalán”.

Aztán szépen, alaposan össze is foglalták időnként a helyzetet:

Példaértékű. Én ezt a cikket kivételesen háromszor olvastam át megjelenés előtt, de így is maradhatott benne hiba. Nem beszélve a többi cikkről. 

Szegény köztévé viszont most retteghet, hogy bekerül a saját Híradójába. A közszolgálati M4 Sport így hangolt tegnap a Wales-Magyarország meccsre:

Fotó: M4 Sport/Facebook
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.