Mi történhetett, ellenzéki politikusok vették át a közmédia Facebookját?

Volt az a szép időszaka a köztévének, amikor a Híradó napi szinten foglalkozott a magyar helyesírás aktuális helyzetével. És ebből születettek ezek a beszámolók:

Karácsony Gergely is helyesírási hibát vétett

Helyesírási hibáktól hemzseg Karácsonyék hirdetése

De tényleg alaposan utánamentek a témának. „Az M1 Híradó stábja megkérdezte Karácsony Gergelyt, hogyan készülnek a kormányzásra vagy egy oktatási reformra, ha egy rövid hirdetésben sem tudják megjeleníteni helyesen elképzeléseiket”.  Vagy:  „Az egyébként az általános iskola alsó tagozatos tananyagának számító j és ly használata Karácsony Gergelynek is gondot okozott. Ő a dolgozószobája szót szintén így, pontos j helyett ly-nal írta le közösségi oldalán”.

Aztán szépen, alaposan össze is foglalták időnként a helyzetet:

Példaértékű. Én ezt a cikket kivételesen háromszor olvastam át megjelenés előtt, de így is maradhatott benne hiba. Nem beszélve a többi cikkről. 

Szegény köztévé viszont most retteghet, hogy bekerül a saját Híradójába. A közszolgálati M4 Sport így hangolt tegnap a Wales-Magyarország meccsre:

Fotó: M4 Sport/Facebook

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.