Pert nyert a TV2 ellen László Imre, akit a kampányban szexuális zaklatással vádoltak

media
2019 november 20., 10:19
comments 75

Kedden első fokon helyreigazítási pert nyert László Imre DK-s politikus, frissen megválasztott 11. kerületi polgármester a TV2-vel szemben. A tévécsatorna október 1-én a Tények című műsorában arról számolt be, hogy László 2012-ben szexuálisan zaklatta egyik beosztottját, egy orvost. 

A riportban egy nő részletesen beszámolt több zaklatásról is, és azt állította, hogy László hatalmával visszaélve zsarolta, és többször is megpróbálta megerőszakolni. A nyilatkozó a riportban felismerhetetlen volt, így védték őt a tévé magyarázata szerint.

László Imre
photo_camera László Imre Fotó: botost/444.hu

László először helyreigazítást követelt a csatornától, és azt mondta, hogy a történet teljesen légből kapott, semmi sem igaz belőle. A TV2 nem közölte a helyreigazítást, így a politikus bírósághoz fordult.

A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében László kérelmét megalapozottnak találta, és a helyreigazítás közlésére kötelezte a csatornát. 

László jogi képviselője azt mondta a 444-nek, hogy a bíróság hiába szólította fel a tévét, hogy mutasson be bizonyítékot, vagy hozzon tanút, a csatorna erre nem volt hajlandó. László jogászai úgy értelmezték a tévé védekezését, hogy a riportban megszólaló, kiretusált személy statiszta lehetett. 

Az ilyen érzékeny ügyekben érthető, ha egy sajtótermék védeni igyekszik a forrását, de a TV2 ezúttal közvetett bizonyítékokat sem mutatott fel, például még olyan riporter sem jelent meg a bíróságon, aki elmondhatta volna, hogy ő hogyan bizonyosodott meg a történet valóságosságáról. 

A TV2 a perben elsősorban azt kifogásolta, hogy nem pontos László kérelmében, hogy mit is akar helyreigazítani, illetve azzal védekezett, hogy "a riportalany álláspontját ismertetjük az ügyben, de tényként nem állítjuk, hogy az eset valóban megtörtént. "

A perben mindkét oldalon politikai szempontból is izgalmas ügyvédi irodák képviselték a feleket. László Imre védelmét Czeglédy Csaba ügyvédi irodája látta el. A TV2-t pedig az SBGK nevű iroda képviselte, amely Bajkai Istvánhoz köthető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.