Orbán családi ügyvédje is kurátora lett a központi fideszes médiabirodalom kulcsintézményének

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz, noha a teljes konstrukció még mindig nem ismert. ” - írja a 24.hu.

Az egységesülő médiabirodalom még homályos kontúrokkal rendelkező tervéről a 444 írt már, most újabb mozaikdarab került elő. 

A civil szervezet kuratóriumába hárman kaptak helyet, Varga István (ex-MDF, Fidesz), Bajkai István (az Orbán-család ügyvédje, EU-s pénzelosztást ellenőrző rendszer) és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ (egy magát kormányfüggetlennek tartó kormány által finanszírozott civil szervezet) elnöke.

A szervezet székhelye Balatonföldváron van, ahol Liszkay Gábor kormánybarát médiaguru bejegyezte a Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-t is. Hogy pontosan mi lesz a Zrt. és az Alapítvány viszonya egyelőre nem ismert. A 24 szerint Mészáros Lőrinc lesz a Zrt. tulajdonosi hátterében, bár „még nem lépett pályára”.

Viszont az is kiderült, a Zrt. csúcsmenedzsere az a Vaszily Miklós lesz, aki a napokban állt fel az MTVA éléről, és adta át a helyét a hírhamisításáról ismert Papp Dánielnek. (24.hu)