Orbán családi ügyvédje is kurátora lett a központi fideszes médiabirodalom kulcsintézményének

Tbg
politika
2018 szeptember 28., 18:40
comments 109

„Bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz, noha a teljes konstrukció még mindig nem ismert. ” - írja a 24.hu.

Az egységesülő médiabirodalom még homályos kontúrokkal rendelkező tervéről a 444 írt már, most újabb mozaikdarab került elő. 

A civil szervezet kuratóriumába hárman kaptak helyet, Varga István (ex-MDF, Fidesz), Bajkai István (az Orbán-család ügyvédje, EU-s pénzelosztást ellenőrző rendszer) és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ (egy magát kormányfüggetlennek tartó kormány által finanszírozott civil szervezet) elnöke.

A szervezet székhelye Balatonföldváron van, ahol Liszkay Gábor kormánybarát médiaguru bejegyezte a Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-t is. Hogy pontosan mi lesz a Zrt. és az Alapítvány viszonya egyelőre nem ismert. A 24 szerint Mészáros Lőrinc lesz a Zrt. tulajdonosi hátterében, bár „még nem lépett pályára”.

Viszont az is kiderült, a Zrt. csúcsmenedzsere az a Vaszily Miklós lesz, aki a napokban állt fel az MTVA éléről, és adta át a helyét a hírhamisításáról ismert Papp Dánielnek. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.