Index: Távozik a posztjáról Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója

Média
2018 szeptember 27., 20:08
comments 63

Azt írja az Index, hogy távozik a posztjáról Vaszily Miklós, MTVA vezérigazgatója, akinek a távozásáról szóló hír tavaly novemberben is felröppent, de akkor még maradt a posztján.

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója (jobbra) a rádiós piacról rendezett pódiumbeszélgetésen a Music Hungary zeneipari konferencián az egri Bolyki pincészetben 2017. június 1-én.
photo_camera Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója (jobbra) a rádiós piacról rendezett pódiumbeszélgetésen a Music Hungary zeneipari konferencián az egri Bolyki pincészetben 2017. június 1-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A 24.hu szerint Vaszily az új fideszes médiaholdingnak a vezetője lesz, amiről augusztusban azt írtuk:

„A menedzsmentet és a szakmai munkát Liszkay Gábor felügyeli majd, a holding vezérigazgatói posztjára pedig állítólag Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a legesélyesebb jelölt, akivel a miniszterelnök még nyári pihenője előtt személyesen egyeztetett. Vaszily neve korábban felmerült a TV2 lehetséges vezetőjeként is, de úgy tűnik, fontosabb feladat várhat rá. Ő is tapasztalt médiamenedzser: 2001 és a 2005 között a Portfolio online üzleti hírlapot kiadó Netmédia vezetője volt, majd, miután a Netmédia és az Index.hu Zrt. közös tulajdonoshoz került, az Index kiadójának vezérigazgatója lett. 2009-ben távozott az Index éléről, és 2010-ben a konkurens Origo Zrt. vezérigazgatójának nevezte ki a Magyar Telekom. Az Origo eladása előtt távozott, és 2015-ben már a közmédia élén tűnt föl.”

2016 tavaszán Vaszily irodájában találtak lehallgató készüléket. A Legfőbb Ügyészség aztán felülvizsgáltatta egy Zala megyei kft. női vécéjének bekamerázását, így nem lett gond az MTVA vezetőinek lehallgatásából sem. Vaszily idén jól fizető állásba nevezte ki azt, aki lehallgatta őt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.