Index: Távozik a posztjáról Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Azt írja az Index, hogy távozik a posztjáról Vaszily Miklós, MTVA vezérigazgatója, akinek a távozásáról szóló hír tavaly novemberben is felröppent, de akkor még maradt a posztján.

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója (jobbra) a rádiós piacról rendezett pódiumbeszélgetésen a Music Hungary zeneipari konferencián az egri Bolyki pincészetben 2017. június 1-én.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A 24.hu szerint Vaszily az új fideszes médiaholdingnak a vezetője lesz, amiről augusztusban azt írtuk:

„A menedzsmentet és a szakmai munkát Liszkay Gábor felügyeli majd, a holding vezérigazgatói posztjára pedig állítólag Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a legesélyesebb jelölt, akivel a miniszterelnök még nyári pihenője előtt személyesen egyeztetett. Vaszily neve korábban felmerült a TV2 lehetséges vezetőjeként is, de úgy tűnik, fontosabb feladat várhat rá. Ő is tapasztalt médiamenedzser: 2001 és a 2005 között a Portfolio online üzleti hírlapot kiadó Netmédia vezetője volt, majd, miután a Netmédia és az Index.hu Zrt. közös tulajdonoshoz került, az Index kiadójának vezérigazgatója lett. 2009-ben távozott az Index éléről, és 2010-ben a konkurens Origo Zrt. vezérigazgatójának nevezte ki a Magyar Telekom. Az Origo eladása előtt távozott, és 2015-ben már a közmédia élén tűnt föl.”

2016 tavaszán Vaszily irodájában találtak lehallgató készüléket. A Legfőbb Ügyészség aztán felülvizsgáltatta egy Zala megyei kft. női vécéjének bekamerázását, így nem lett gond az MTVA vezetőinek lehallgatásából sem. Vaszily idén jól fizető állásba nevezte ki azt, aki lehallgatta őt.