A szerb elnök szerint a hadsereg tagjai orosz kémekkel működtek együtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szerbiai hírszerzés jelentős és széleskörű orosz kémtevékenységet leplezett le, közölte Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtök esti rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Aleksandar Vucic és Vlagyimir PutyinFotó: Darko Vojinovic/AP

A szerb államfő a nemzetbiztonsági tanács ülése után nyilatkozott a sajtónak, és elmondta, a hírszerzés kiderítette, hogy 

régóta volt együttműködés orosz kémek és a szerb hadsereg tagjai között.A nemzetbiztonsági tanács ülését azt követően hívta össze Aleksandar Vucic, hogy az internetre felkerült egy videó, amelyen Georgij Kleban orosz diplomata, az orosz hírszerzés tagja egy pénzzel teli táskát ad át egy feltehetően magas beosztású szerb hivatalnoknak. Vucic azt is mondta, reméli, hogy Vlagyimir Putyin nem tudott a titkosszolgálati műveletről. (BalkanInsight/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér