Gulyás megvédte a kormány focimániáját, persze "jobb magyar labdarúgásnak jobban örülnénk"

Ömlik bele a pénz, az eredmények mégsem jönnek. Mégis miért olyan fontos a  futball a magyar kormánynak? - hangzott el a kérdés csütörtök délelőtt a 148. Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter választ azzal kezdte, hogy

"azt, hogy az elmúlt időben mennyire jöttek vagy nem jöttek eredmények, ezen is lehet vitatkozni. Nyilván, ha a tegnapelőtti napra gondolunk, akkor önnek igaza van, de ha a 2016-os Európa-bajnokságra, (...) az szerintem egy nagy siker volt."

Abban egyetértett Gulyás Gergely, hogy

  • "jobb magyar labdarúgásnak jobban örülnénk, 
  • és, hogy a magyar válogatott teljesítménye időnként szomorúságra is ad okot."

De a sok pénz az nem a profi focira, hanem az utánpótlásra megy, tette hozzá a szokásos kormányzati panelt. Végső érvként Gulyás kijelentette, hogy

"ha egyszer valóban egy nagyon jó magyar válogatottat akarunk, akkor azt az utánpótlás támogatásán keresztül lehet megvalósítani."

Hogy milyen jól hasznosulnak az utánpótlásra szánt pénzek, jól mutatja a Puskás Akadémia neveltje, 

Nagy Zsolt, aki a magyar válogatott leggyengébb tagja Wales ellen. Nem volt szerencséje sem, pont Bale-lel került szembe. Nagy összesen 39-szer vesztette el vagy adta rossz helyre a labdát. A passzainak csak 61 százaléka ment jó helyre (37 sikeres passz), párharcai 40 százalékát nyerte meg. Az első gól előtt az ő helyéről adott be Bale.