Lázár János most a társasházakban és a gépjárművekben tiltaná be a dohányzást

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy elemzőcég szerdai konferenciáján közölte az egykor Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, hogy letette a miniszterelnök és a kormány elé azt a törvényjavaslatot, ami

tiltaná a gépjárművekben és a társasházak közös területein való rágyújtást, illetve 2020 után születetteket eltiltanák a dohány termékek vásárlástól,

írja a Népszava. Lázár János a közönség előtt bírálta a kormány egészségpolitikáját, szerinte bőven van feladata a kormánynak, mert a számok azt mutatják, hogy "évente 130 ezer elhunyt között tízezer olyan 50-60 év közötti is van, akiket nem kellett volna még elveszítenünk." Kijelentette:

"az egészségpolitikában nem arról kell beszélni, hogy hány kórház van az országban, melyiknek, mennyi az adóssága, vagy mennyit keresnek az ápolónők és az orvosok."

Hanem az emberekkel kell megértetni, hogy maguk is felelősek az egészségükért. Példaként hozta, hogy az ingyenes mellrákszűrésre sem mennek el sokan. A megoldást abban látja, ha előbb az állam a többi daganat ingyenes szűrését is biztosítaná, mert 

"akkor már föl lehetne tenni a kérdést: hogy az, aki nem jelenik meg az ingyenes szűréseken, mennyi tb-járulékot fizessen."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.