Lázár János most a társasházakban és a gépjárművekben tiltaná be a dohányzást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy elemzőcég szerdai konferenciáján közölte az egykor Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenleg a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos, hogy letette a miniszterelnök és a kormány elé azt a törvényjavaslatot, ami

tiltaná a gépjárművekben és a társasházak közös területein való rágyújtást, illetve 2020 után születetteket eltiltanák a dohány termékek vásárlástól,

írja a Népszava. Lázár János a közönség előtt bírálta a kormány egészségpolitikáját, szerinte bőven van feladata a kormánynak, mert a számok azt mutatják, hogy "évente 130 ezer elhunyt között tízezer olyan 50-60 év közötti is van, akiket nem kellett volna még elveszítenünk." Kijelentette:

"az egészségpolitikában nem arról kell beszélni, hogy hány kórház van az országban, melyiknek, mennyi az adóssága, vagy mennyit keresnek az ápolónők és az orvosok."

Hanem az emberekkel kell megértetni, hogy maguk is felelősek az egészségükért. Példaként hozta, hogy az ingyenes mellrákszűrésre sem mennek el sokan. A megoldást abban látja, ha előbb az állam a többi daganat ingyenes szűrését is biztosítaná, mert 

"akkor már föl lehetne tenni a kérdést: hogy az, aki nem jelenik meg az ingyenes szűréseken, mennyi tb-járulékot fizessen."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.