London azt kéri Pekingtől, hogy azonnal engedjék be az ENSZ megfigyelőit az átnevelő táborokba

Nagy-Britannia arra szólította fel Kínát, hogy haladéktalanul biztosítsanak korlátlan hozzáférést az ENSZ megfigyelőinek a Hszincsiang tartományban működő táborokhoz. Ahol a kínaiak szerint csak önkéntes alapú oktatási központok működnek, minden más forrás szerint viszont több százezer vagy akár egymillió ujgurt zárhattak be oda, és ahol a legfrissebb kiszivárgott dokumentumok szerint totális agymosást végző börtöntáborok vannak.

A brit külügyminisztérium a Guardian beszámolója szerint a frissen kiszivárgott belső kínai dokumentumokra hivatkozva kérte az ENSZ megfigyelőinek a beengedését a táborokba. Ezekből a dokumentumokból kiderült, hogy szó sincs önkéntességről: családjuktól elszakított embereket börtönöznek be akár évekre is, bármiféle tárgyalás nélkül, és a cél a teljes ideológiai átnevelés. 

Ugyanígy elítélte az Európai Bizottság is hétfőn a politikai átnevelő táborok működtetését. 

Kínai tisztviselők továbbra is tagadják, hogy ilyen táborokat működtetnének, szerintük ezek tényleg önkéntes képzőközpontok, melyeket a terrorizmus elleni harc miatt hoztak létre. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.