Németország "riasztó ütemben melegedik"

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Riasztóan gyorsan és nagy mértékben melegedik Németország éghajlata" - közölte kedden Berlinben a német kormány környezet- és természetvédelmi minisztere a klímaváltozás hatásait monitorozó új kormányzati jelentés bemutatóján. "A folyamat gyorsaságát mutatja, hogy csak az utóbbi öt évben 0,3 fokkal nőtt az átlaghőmérséklet" - mondta Svenja Schulze.

Ismertetése szerint a rendszeres időjárási adatfelvétel 1881-es kezdete óta Németország éves átlaghőmérséklete már 1,5 fokkal emelkedett. Schulze szerint "a jövő megérkezett, Németország a globális felmelegedés kellős közepén van". Ennek pedig mélyreható környezeti, egészségi, társadalmi és gazdasági hatásai is lesznek.

A rendkívül meleg - 30 Celsius-foknál magasabb középhőmérsékletű - napok átlagos évenkénti száma például elérte a tízet, ami több mint háromszoros növekedés a huszadik század ötvenes éveit jellemző háromhoz képest, a 2005 óta érkezett hőséghullámokban pedig csaknem 20 ezer ember halt meg. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.