Németország "riasztó ütemben melegedik"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Riasztóan gyorsan és nagy mértékben melegedik Németország éghajlata" - közölte kedden Berlinben a német kormány környezet- és természetvédelmi minisztere a klímaváltozás hatásait monitorozó új kormányzati jelentés bemutatóján. "A folyamat gyorsaságát mutatja, hogy csak az utóbbi öt évben 0,3 fokkal nőtt az átlaghőmérséklet" - mondta Svenja Schulze.

Ismertetése szerint a rendszeres időjárási adatfelvétel 1881-es kezdete óta Németország éves átlaghőmérséklete már 1,5 fokkal emelkedett. Schulze szerint "a jövő megérkezett, Németország a globális felmelegedés kellős közepén van". Ennek pedig mélyreható környezeti, egészségi, társadalmi és gazdasági hatásai is lesznek.

A rendkívül meleg - 30 Celsius-foknál magasabb középhőmérsékletű - napok átlagos évenkénti száma például elérte a tízet, ami több mint háromszoros növekedés a huszadik század ötvenes éveit jellemző háromhoz képest, a 2005 óta érkezett hőséghullámokban pedig csaknem 20 ezer ember halt meg. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.