Hosszú Katinka otthagyta edzőjét és egyedül készül fel az olimpiára

2019 november 27., szerda 17:03
227

Szakított edzőjével, Petrov Árpáddal Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok ezt közleményben jelentette be. A döntést - mint az MTI írja - azzal indokolta, hogy az idén nyári világbajnokságon megingott a bizalma az edzőben, mert „úgy éreztem, hogy nem akarja annyira a győzelmet, mint én”. Kvangdzsuban Hosszú 200 és 400 méter vegyesen győzött. 

„Az elmúlt hónapokban próbáltam túllépni ezen az érzésen, de az alapprobléma továbbra is fennállt. Árpiról az együtt töltött idő alatt számomra kiderült, hogy nem tud felnőni a feladathoz. Több figyelmet vártam tőle szakmailag és emberileg is, ezért nincs visszaút. Az olimpiai felkészülés hajrájában nem vállalhatom fel még egyszer azt a terhet, hogy valakit a hátamon vigyek” - írta Hosszú Katinka.    

Hosszú - aki már a jövő heti, glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságra is Petrov Árpád nélkül utazik - kijelentette, egyedül készül fel a tokiói ötkarikás játékokra, munkáját az edzéseken az Iron Swim stábja segíti majd.

Petrov és Hosszú még egy tavalyi edzésen Fotó: Magyar Úszó Szövetség/Facebook

„Megkérem a kollégákat, hogy mérjék az időt, de én leszek az edző, ami azt jelenti, hogy vállalok minden felelősséget. Az edzéstervet már úgyis régóta magamnak írom, pontosan tudom, hogy milyen felkészülésre van szükségem. Az eltökéltségemmel sincs gond, minden nap nyolc-tíz órán át tréningezek, ha kell, akkor szinte az ájulásig hajtom magam. Eldöntöttem, hogy egyedül csinálom meg Tokiót, minden energiámat az olimpiai felkészülésre fordítom. Az edzőkérdést ezzel lezártnak tekintem, az ügyben további nyilatkozatokat nem teszek” - fűzte hozzá Hosszú Katinka.

Hosszú az olimpiai bajnoki címeit Shane Tusuppal, akkori férjével érte el, de 2018 májusban szakítottak szakmailag és a magánéletben is. Ezután vette át edzései irányítását a Svájcból hazahívott Petrov Árpád. Eddig nem voltak hírek arról, hogy gond lenne a közös munkával. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt