Két és félszeresére nőtt egy év alatt a Magyarországon dolgozó ukránok száma

gazdaság
2019 november 27., 10:27
comments 132

A KSH járulékbevallásokat feldolgozó adatsorára hivatkozva közölt pontos számokat az külföldi munkavállalókról a G7. Ezek szerint az elmúlt évben

két és félszeresére nőtt a Magyarországon dolgozó ukrán állampolgárságúak száma. 

Míg a tavalyi év első felében 6 ezret, addig 2019 első hat hónapjában már 15 ezret jelentettek be. Ha nem is ilyen ütemben, de az itt dolgozó külföldiek száma is jelentősen nőtt:

2018-as 36 ezerről ugrott idén 50 ezerre.

Igaz, arányaiban még mindig nagyon kevesen vannak: Magyarországon a munkavállalók 0,8 százaléka volt külföldi, ami jócskán elmarad az uniós 8,5 százalékos aránytól.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.