Magyarországon problémát okozott kinyomtatni valamit, ezért alakult ki K-vitamin-hiány

Egészségügy
2019 november 27., 14:19
comments 147

Egy év alatt kétszer is hiány volt a hazai gyógyszertárakban az újszülöttek létfontosságú K-vitaminjából (Konakion). Az Infostart írta meg, hogy amikor Szabó Sándor MSZP-s képviselője kritizálta a kormányt a Parlamentben, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta:

„A 2 milligrammos kiszerelésből 110 ezer, a nagyobb hatóanyag-tartalmúból pedig 50 ezer ampulla érkezhetett Magyarországra. A korábbi problémának az lehetett az oka, hogy a magyar nyelvű betegtájékoztatóknak a nyomdai késése miatt a nagykereskedők a raktárakból minőségbiztosítási okokból nem tudták a teljes készleteket kiszállítani. Ez átmeneti problémát okozhatott, de már mindenhol a kellő mennyiségű K-vitamin rendelkezésre áll.”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) éves meghallgatásán, az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2019. november 26-án. Mellette Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára (j).
photo_camera Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) éves meghallgatásán, az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2019. november 26-án. Mellette Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára (j). Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az államtitkár azt mondta, az OGYÉI dolgozik azon, hogy elég K-vitamin legyen, ezért Németországból, Franciaországból, Olaszországból és Romániából is hozatják azt. (Infostart)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.