Magyarországon problémát okozott kinyomtatni valamit, ezért alakult ki K-vitamin-hiány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy év alatt kétszer is hiány volt a hazai gyógyszertárakban az újszülöttek létfontosságú K-vitaminjából (Konakion). Az Infostart írta meg, hogy amikor Szabó Sándor MSZP-s képviselője kritizálta a kormányt a Parlamentben, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta:

„A 2 milligrammos kiszerelésből 110 ezer, a nagyobb hatóanyag-tartalmúból pedig 50 ezer ampulla érkezhetett Magyarországra. A korábbi problémának az lehetett az oka, hogy a magyar nyelvű betegtájékoztatóknak a nyomdai késése miatt a nagykereskedők a raktárakból minőségbiztosítási okokból nem tudták a teljes készleteket kiszállítani. Ez átmeneti problémát okozhatott, de már mindenhol a kellő mennyiségű K-vitamin rendelkezésre áll.”

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) éves meghallgatásán, az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2019. november 26-án. Mellette Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára (j).Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az államtitkár azt mondta, az OGYÉI dolgozik azon, hogy elég K-vitamin legyen, ezért Németországból, Franciaországból, Olaszországból és Romániából is hozatják azt. (Infostart)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.